LOS BASTARDOS

LOS BASTARDOS

En la seva primera incursió en territori dels Estats Units, Escalante s’aproxima al cinema de directors com ara Michael Haneke i Gus Van Sant. Los bastardos plasma el revers contrafet del somni nord-americà a través de la crònica negra de dos mexicans a l’altra banda de la frontera. Durant 24 hores seguim les trifulgues de Fausto i Jesús mentre intenten guanyar-se la vida als afores de Los Angeles. Avui han decidit acceptar una feina un pèl diferent. En lloc de recollir fruita o treballar en la construcció, un ianqui adinerat els encarrega assassinar la seva dona. Com a Funny Games, en la segona meitat del film Escalante ens submergeix en la intolerable tensió d’una casa on el temps s’ha aturat tot esperant que hi esclati la violència. Sense forçar cap empatia envers els personatges, el director situa en una situació homologable els assassins a sou i l’esposa rebutjada pel marit, tots ells víctimes a la seva manera del mateix sistema destructiu.

Festivals i premis
Premi Noves Visions a Sitges 2008 | Millor pel·lícula a Mar del Plata | Canes 2008, Rotterdam 2008

Amat Escalante

Amat Escalante

(Barcelona, 1979) Director mexicà nascut a Barcelona i presència fixa als festivals internacionals des que el seu primer film Sangre (2005) es va presentar a la secció Un certain regard del Festival de Canes, amb el qual va guanyar el premi FIPRESCI.

FILMOGRAFIA

La región salvaje (2016), Esclava (curt, 2014), Heli (2013), Revolución (segment "El cura Nicolas colgado”, 2010), Los bastardos (2008), Sangre (2005)