LOS FANTASMAS DE ISMAËL

LOS FANTASMAS DE ISMAËL

El cinema d’Arnaud Desplechin —un dels puntals autorals de la seva generació— sempre s’ha centrat a despullar les tares identitàries de personatges en trànsit en un moment concret del seu present, esclaus d’un passat abrupte o simplement indefinit. El seu desè llargmetratge reprèn el retrat de les seves pròpies obsessions encarnades en dos personatges que se solapen com l’alter ego del director: l’Ismaël, un cineasta a qui se li apareix una examant que s’allibera de la mort en els moments previs a l’inici del rodatge d’una nova pel·lícula; i l’Ivan, un diplomàtic en la ficció que viatja pel món sense comprendre gens el que l’envolta. Desplechin, una vegada més, demostra el seu talent tant en la realització com en l’escriptura amb aquest exercici de gènere superb amb reminiscències de l’obra de James Joyce i Marnie, la ladrona d’Alfred Hitchcock. Un film apassionant, amb una història plena d’arestes que ens ofereix camins infinits i inèdits, elevada per un repartiment format pels intèrprets més destacats del cinema francès.

Estrena a Catalunya

Arnaud Desplechin

Arnaud Desplechin

(França, 1960) Present a la competició de Canes des del seu primer film, La sentinelle, Desplechin ha revelat tota una generació d’actrius i actors, entre els quals destaquen Emmanuelle Devos o un dels seus intèrprets fetitxe, Mathieu Amalric. El 2016 va guanyar el César a la millor direcció per Tres recuerdos de mi juventud (D’A 2016).

FILMOGRAFIA

Roubaix, une lumière (2019), Los fantasmas de Ismael (2017, D’A 2018), Tres recuerdos de mi juventud (2015, D'A 2016), Jimmy P. (2013), Un cuento de Navidad (2008), L’aimée (2007), Reyes y reina (2004), Esther Kahn (2000), Comment je me suis disputé... (ma vie sexuelle) (1996), La sentinelle (1992)