LOS HERMANOS SISTERS

LOS HERMANOS SISTERS

Després de guanyar la Palma d’Or a Canes amb Dheepan, Jacques Audiard signa la seva primera pel·lícula en anglès. I s’atreveix, ni més ni menys, amb el gènere per excel·lència de la cinematografia nord-americana: el western. Els germans Sisters del títol són sicaris des de fa temps, i no poden ser més diferents entre si. El petit (Joaquin Phoenix) gaudeix matant. En canvi, el gran (John C. Reilly) voldria portar una altra vida. Tots dos són contractats per eliminar un expert en química (Riz Ahmed) que diu tenir una fórmula per trobar or fàcilment a l’aigua, i a qui també segueix la pista un detectiu (Jake Gyllenhaal). El que comença com una mena de divertimento que juga amb els tics del gènere, muta aviat cap a un relat humanista commovedor, amb aquell estil outsider del cinema de John Ford, i que no hauria desentonat com una de les historietes de La balada de Buster Scruggs dels Coen. El millor film d’Audiard des d’Un profeta.

Lleó de Plata a la millor direcció a Venècia | Premis César a la millor direcció, millor fotografia, millor disseny de producció i millor so
Estrena a Catalunya

Jacques Audiard

Jacques Audiard

(París, 1952) Va començar com a guionista i va debutar el 1996 amb Mira los hombres caer, amb la qual va guanyar el César a la millor òpera prima. Des de llavors no ha deixat de guanyar multitud de premis, entre ells el Gran Premi del Jurat a Canes 2009 per Un profeta i la Palma d’Or a Canes 2015 per Deephan.

FILMOGRAFIA

Los hermanos Sisters (2018), Dheepan (2015), De óxido y hueso (2012), Un profeta (2009), De latir, mi corazón se ha parado (2005), Lee mis labios (2001), Un héroe muy discreto (1996), Mira los hombres caer (1996)