LOS PILARES

LOS PILARES

Un home enregistra en súper-8 la vida quotidiana de la seva família a la casa d’estiueig on passen les vacances, celebren els aniversaris, deixen que el temps passi sense fer-hi esment… Anys després, un grup de joves cineastes s’enfronten a aquestes imatges i les remunten amb la intenció de fer una altra pel·lícula, potser simplement per veure què passa un cop manipulades. I llavors descobreixen –ells i també els espectadors— el que ocultaven aquelles ombres en moviment. El temps, que semblava transcórrer feliç en aquells fotogrames, només podia portar la vellesa i la mort. Però també pot ser que la revisió d’aquestes humils pel·lícules domèstiques  les acabi convertint en testimonis privilegiats de tota una època, que així reviu pletòrica davant dels nostres ulls. Ja hi sortia això, a les pel·lícules originals? Què significa filmar? Registrar la deterioració progressiva del món o celebrar-ne la bellesa? Una experiència única, una pel·lícula emocionant que va ser una de les sorpreses de l’últim Festival de Sevilla.

Estrena a Catalunya
Amb la presència dels directors
Opta a: Premi del públic Premi Open ECAM Premi Movistar+ D'A

Javier Cástor, Claudia Negro, Lucía Toucedo, Raúl Vallejo

Javier Cástor, Claudia Negro, Lucía Toucedo, Raúl Vallejo

El Raúl, la Lucía, el Javier i la Claudia es van conèixer a l’ECAM. Tots quatre van optar per l’especialitat de Cinema Documental, on van assistir a tallers amb cineastes com Sergio Oksman, Carlos Muguiro, Andrés Duque i Santiago Fillol. Junts han creat Los Pilares, la seva primera pel·lícula, basada en material d’arxiu.

FILMOGRAFIA

Los pilares (2018)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.