LOS QUE DESEAN

LOS QUE DESEAN

Un concurs avícola serveix a la veu de la directora per elucubrar sobre les seves arrels, la manera com s’hi sent unida i la distància inevitable que la separa d’aquest món. Un dels curts més premiats de l’any i present a múltiples festivals internacionals, Los que desean barreja el retrat etnològic i el vol poètic en una pel·lícula que confirma definitivament el talent d’Elena López Riera.

Sessió Un Impulso Colectivo – Curts 5

 

Pardino d’or al millor curt suís a Locarno | Menció especial del Premi Zabaltegi - Tabakalera a Sant Sebastià
Opta a: Premi del públic curt UIC

Elena López Riera

Elena López Riera

(Orihuela, 1982) És cofundadora del col·lectiu Lacasinegra, amb el qual realitza, entre altres, Pas à Genève (D’A 2015). El seu curt Pueblo es va presenter a la Quinzena de Realitzadors de Canes 2015.

FILMOGRAFIA

Los que desean (curt, 2018), Las vísceras (curt, 2016), Pueblo (curt, 2015), Pas à Geneve (amb lacasinegra, 2014, D’A 2015)

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.

LA CASA DE VERANO

Valeria Bruni Tedeschi

Un exercici d’autoficció marca de la casa, amb una mirada sardònica a una familia burgesa molt semblant a la de la pròpia directora.

COLD LANDS

Iratxe Fresneda

Un viaje melancólico, en un ensayo fílmico que atraviesa fotogramas y paisajes con la intención de que la mirada no se pierda en el olvido.