LOURDES

LOURDES

Una noia amb esclerosi múltiple viatja fins a Lourdes on, davant l’escepticisme i enveja dels pelegrins, recupera la mobilitat. Entre la faula mística i la crítica de l’explotació de la fe, la pel·lícula més icònica de Hausner fuig de qualsevol mena de convencionalisme gràcies a la seva particular manera d’utilitzar el misteri i l’intangible. Una pel·lícula miracle que s’endinsa en els desitjos a través del xoc entre Déu i l’home.

Millor muntatge als Premis de Cinema Austríacs, millor pel·lícula estrangera als Premis Guldbagge, millor actriu als Premis de Cinema Europeu, Giraldillo d'Or a Sevilla, Premi FIPRESCI, Premis SIGNIS, Premi Brian i Premi Sergio Trasatti a Venècia i Gran Premi a Varsòvia.

Jessica Hausner

Jessica Hausner

(Viena, 1972) Va estudiar direcció a l’Acadèmia de Cinema de Viena, on va realitzar els curtmetratges Flora (1995) i Inter-view (1999). El seu llargmetratge de debut, Lovely Rita, es va presentar a la secció Un Certain Regard de Canes 2001. El 2004 repeteix a Un Certain Regard amb el seu segon llargmetratge, Hotel. El 2009 Lourdes va ser seleccionada al Festival de Venècia, on va rebre el premi FIPRESCI. Amour fou va ser la tercera pel·lícula de Hausner presentada a Un Certain Regard, on es va estrenar el 2014. Little Joe és el seu cinquè llargmetratge.

FILMOGRAFIA

Little Joe (2019), Amour fou (2014), Lourdes (2009), Toast (curt, 2006), Hotel (2004), Lovely Rita (2001), Inter-view (curt, 1999), Flora (curt, 1995)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.