LOVELY RITA

LOVELY RITA

En el seu debut en el llargmetratge, Hausner s’endinsa en la rebel·lió adolescent a través dels ulls d’una nena castrada per l’educació catòlica que mira d’escapar de la repressió a través d’un autodescobriment kamikaze. Rodada en vídeo digital i amb actors no professionals, Lovely Rita explora la incomprensió juvenil a ritme de cançons com “Why Does My Heart Feel So Bad?” de Moby.

Jessica Hausner

Jessica Hausner

(Viena, 1972) Va estudiar direcció a l’Acadèmia de Cinema de Viena, on va realitzar els curtmetratges Flora (1995) i Inter-view (1999). El seu llargmetratge de debut, Lovely Rita, es va presentar a la secció Un Certain Regard de Canes 2001. El 2004 repeteix a Un Certain Regard amb el seu segon llargmetratge, Hotel. El 2009 Lourdes va ser seleccionada al Festival de Venècia, on va rebre el premi FIPRESCI. Amour fou va ser la tercera pel·lícula de Hausner presentada a Un Certain Regard, on es va estrenar el 2014. Little Joe és el seu cinquè llargmetratge.

FILMOGRAFIA

Little Joe (2019), Amour fou (2014), Lourdes (2009), Toast (short, 2006), Hotel (2004), Lovely Rita (2001), Inter-view (short, 1999), Flora (short, 1995)

AMOUR FOU

Jessica Hausner

Basada lliurement en la vida del poeta romàntic Heinrich von Kleist, Amour fou ens mostra el punt de vista de…

HOTEL

Jessica Hausner

Una noia comença a treballar en un hotel dels Alps i descobreix que la seva predecessora va desaparèixer, cosa que…

LOURDES

Jessica Hausner

Una noia amb esclerosi múltiple viatja fins a Lourdes on, davant l'escepticisme i enveja dels pelegrins, recupera la mobilitat. Entre…