LUCIÉRNAGAS

LUCIÉRNAGAS

Lluny dels tòpics turístics, Veracruz esdevé en aquest segon llarg de ficció de Bani Khoshnoudi el destí inesperat de Ramin, un jove iranià que fuig de la repressió homòfoba al seu país i recala sense buscar-ho en aquesta ciutat mexicana. El paisatge portuari marca, per tant, la naturalesa d’aquesta urbs convertida per al protagonista en espai de trànsit i lloc de residència temporal. La directora apunta a la duresa d’aquestes circumstàncies, però fa néixer en aquest context d’inestabilitat uns vincles d’afecte i atracció entre el protagonista i els personatges amb qui es relaciona: Leti, l’encarregada de la pensió on s’allotja, i Guillermo, un jove d’aparença dura que ha fugit igualment de la violència a Centreamèrica. Khoshnoudi ofereix una volta de rosca al cinema de migracions tot explorant aquest estat de transitorietat també com un espai per redescobrir els propis desigs.

Millor film - competència iberoamericana a Miami
Estrena a Espanya

Bani Khoshnoudi

Bani Khoshnoudi

(Teheran, 1977) Nascuda a l’Iran tot i que va créixer als EUA, Khoshnoudi va estudiar Fotografia i Cinema a la Universitat de Texas i des del 2009 viu a Ciutat de Mèxic. S’ha especialitzat en el cinema documental i la seva obra explora temes relacionats amb la revolució, la modernitat i el seu impacte sobre la memòria, l’exili i la migració.

FILMOGRAFIA

Luciérnagas (2018), Transits: Our traces, our ruin (curt, 2016), The Silent Majority Speaks (documental, 2014), Ziba (2012), A People in the Shadows (documental, 2008), Transit (curt, 2005)