MATING

MATING

Des de Suècia ens arriba aquest fascinant documental d’autoficció mil·lennista sobre una noia i un noi de vint anys que es coneixen, s’enamoren i trenquen. A partir d’aquí queda una forta amistat que la cineasta Lina Mannheimer retrata de manera íntima i directa. La pel·lícula segueix les seves vides durant un any, filmades en primera persona, oferint una radiografia propera i sense tabús sobre l’amor i les relacions modernes.

Opta a: Premi del públic

Lina Maria Mannheimer

Lina Maria Mannheimer

(Suècia, 1980) És graduada en Història de l’Art i del Cinema i va ser assistent del director Gilles Bourdos. L’any 2009 va començar a treballar —juntament amb l’autora i dominatrix francesa Catherine Robbe-Grillet— en el documental La cérémonie, film seleccionat als festivals de Göteborg i SXSW. Mating és el seu segon llargmetratge documental.

FILMOGRAFIA

Mating (2019), La cérémonie (2014), The Five Senses (curt, 2010), The Contract (curt, 2010)

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.