MONSTERS

MONSTERS

Marius Olteanu, una de les noves veus del cinema romanès, debuta amb aquesta pel·lícula centrada en les vides d’un home i una dona que es comencen a replantejar el seu matrimoni al cap de gairebé deu anys de casats. El film transcorre durant 24 hores a Bucarest. Ella prefereix passar la nit en un taxi per no tornar a casa. Ell decideix trobar-se amb un home que ha conegut a través d’una app de cites.

Estrena a Catalunya

Marius Olteanu

Marius Olteanu

(Bucarest, 1979) Graduat en Direcció de Cinema al Regne Unit. El cinema d’Olteanu se centra en el xoc entre la vida social i la intimitat de les persones. Els seus dos curtmetratges anteriors, Tie —film en el qual s’inspira Monsters— i No Man’s Land, van ser seleccionats en una trentena de festivals, com Busan o Tallinn. Va ser ajudant de direcció de Cristi Puiu a Sieranevada.

FILMOGRAFIA

Monsters (2019), No Man’s Land (curt, 2017), Tie (curt, 2015), Why Don’t You Dance? (curt, 2008), Sunday Afternoon (curt, 2007)

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.