MONSTERS

MONSTERS

Marius Olteanu, una de les noves veus del cinema romanès, debuta amb aquesta pel·lícula centrada en les vides d’un home i una dona que es comencen a replantejar el seu matrimoni al cap de gairebé deu anys de casats. El film transcorre durant 24 hores a Bucarest. Ella prefereix passar la nit en un taxi per no tornar a casa. Ell decideix trobar-se amb un home que ha conegut a través d’una app de cites.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Marius Olteanu

Marius Olteanu

(Bucarest, 1979) Graduat en Direcció de Cinema al Regne Unit. El cinema d’Olteanu se centra en el xoc entre la vida social i la intimitat de les persones. Els seus dos curtmetratges anteriors, Tie —film en el qual s’inspira Monsters— i No Man’s Land, van ser seleccionats en una trentena de festivals, com Busan o Tallinn. Va ser ajudant de direcció de Cristi Puiu a Sieranevada.

FILMOGRAFIA

Monsters (2019), No Man’s Land (curt, 2017), Tie (curt, 2015), Why Don’t You Dance? (curt, 2008), Sunday Afternoon (curt, 2007)

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.