NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Seguint les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin, a qui va adaptar al seu film Cobra Verde, i que va morir de sida l’any 1989, Herzog s’aventura en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta. De la Patagònia a Austràlia, Herzog ens descobreix tribus i mites antics. “Aquest documental no va sobre mi”, no para de repetir el cineasta. Però sí, aquest film, amb ecos de La cueva de los sueños olvidados (D’A 2011), també va sobre la seva obra.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

WERNER HERZOG

WERNER HERZOG

(Munic, 1942) És un dels grans referents del cinema mundial, autor d’obres tant singulars com interessants i sempre allunyades dels cànons predominants. La seva filmografia bascula entre la ficció i el documental, difuminant fronteres físiques i formals i en permanent diàleg amb el caràcter més indòmit de la naturalesa i de l’ésser humà.

FILMOGRAFIA

Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin (2019), Dentro del volcán (2016), La reina del desierto (2015), Into the Abyss (2011, D’A 2012), La cueva de los sueños olvidados (2010, D’A 2011), Teniente corrupto (2009), Grizzly Man (2005), Fitzcarraldo (1982), Stroszek (1977), El enigma de Gaspar Hauser (1974), Aguirre, la cólera de Dios (1972)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.