NUESTRO TIEMPO

NUESTRO TIEMPO

Sis anys després d’una pel·lícula tan monumental com Post Tenebras Lux, Reygadas demostra de nou que és un cineasta que no es casa amb ningú, que no es deixa domesticar ni per la indústria ni pel públic. Nuestro tiempo és un film que continua amb certes tendències del seu cinema (la intimitat frontal de Batalla en el cielo, una mirada gairebé antropològica com la que oferia a Luz silenciosa) a través d’una dissecció de l’amor romàntic narrada a mode de western modern. La pel·lícula està protagonitzada per ell mateix i la seva dona (la muntadora Natalia López), i narra la crisi d’un matrimoni obert quan ella comença a sentir-se atreta per una tercera persona. Reygadas signa així un retrat sobre la lluita d’egos i la toxicitat masculina en un film que ens deixa algunes de les imatges més salvatges i impactants de l’any.

Millor direcció a L'Havana | Millor pel·lícula estrangera a São Paolo
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Carlos Reygadas

Carlos Reygadas

(Ciutat de Mèxic, 1971) Escriptor, productor i director, Reygadas va estudiar Dret aplicat als conflictes armats a Mèxic i Londres. El seu debut en el llarg, Japón, li va valdre una menció especial a la Càmera d’Or de Canes. També a Canes, va rebre el Premi del Jurat 2007 per Luz silenciosa i el premi a la millor direcció el 2012 per Post Tenebras Lux.

FILMOGRAFIA

Nuestro tiempo (2018), Post Tenebras Lux (2012), Revolución (segment “Este es mi reino”, 2010), Serenghetti (2009), Luz silenciosa (2007), Batalla en el cielo (2005), Japón (2002)

ASAKO I & II

Ryûsuke Hamaguchi

El guanyador del premi del públic al D’A 2016 va passar per la secció oficial de Canes amb aquesta història d’amor juvenil que es va tornant cada cop més fosca i pertorbadora.

BELMONTE

Federico Veiroj

Una pel·lícula sobre masculinitats en crisi amb un gran duo autoral, dotada amb un humor estranyíssim i al·lucinat, capaç de ser misantrop i alhora humanista.

CÓMPRAME UN REVÓLVER

Julio Hernández Cordón

De la mà d'un dels directors més singulars del nou cinema mexicà, aquest film subverteix els tòpics de les pel·lícules de narcos a través d’una narració postapocalíptica.