OLEG

OLEG

Un jove carnisser de Letònia arriba a Brussel·les amb l’esperança de poder guanyar-se millor la vida treballant en una fàbrica de carn. Després de ser traït per un col·lega, es veu sol en un país desconegut i acaba en mans d’un criminal polonès. Juris Kursietis signa una pel·lícula impactant sobre l’esclavitud moderna i la situació precària dels immigrants de l’est a Bèlgica, amb reminiscències de films dels Dardenne com El silencio de Lorna.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Juris Kursietis

Juris Kursietis

(Letònia, 1983) Després de treballar com a corresponsal a la televisió letona, cursa un grau en Cinema al Regne Unit. El seu primer llarg, Modris, va ser seleccionat a Toronto, Varsòvia i la secció New Directors de Sant Sebastià, on va rebre el Premi Especial del Jurat. Abans d’estrenar-se a la Quinzena de Realitzadors de Canes, Oleg va passar pel work in progress de Karlovy Vary.

FILMOGRAFIA

Oleg (2019), Modris (2014), Will Have It Tomorrow (curt, 2008), The Bicycle Story (curt, 2007)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.

ABOU LEILA

Amin Sidi-Boumédine

Un drama psicològic sobre el pes de la violència que va ser una de les sensacions de la Setmana de la Crítica de Canes. Una de les pel·lícules més contundents i hipnòtiques de la temporada.