PAUL SANCHEZ EST REVENU!

PAUL SANCHEZ EST REVENU!

La cineasta francesa Patricia Mazuy ens ofereix una de les obres més inclassificables de la temporada. Un Atrápame si puedes a mode de comèdia extravagant −i amb ecos de western− que s’inicia amb la reaparició sobtada després d’anys d’absència d’un criminal fugitiu. La persecució té lloc en la Provença rural. I l’encarregada de caçar-lo és una policia novella i una mica sapastre. Aquí sí que hauríem de dir −de debò− allò de “la comèdia de l’any a França”.

Opta a: Premi del públic

LA CASA DE VERANO

Valeria Bruni Tedeschi

Ambientada a la Costa Blava francesa, un exercici d’autoficció marca de la casa, amb una mirada sardònica a una familia burgesa molt semblant a la de la pròpia directora.

TARDE PARA MORIR JOVEN

Dominga Sotomayor

La jove directora es va endur als festivals de Locarno i de Gijón el premi a millor direcció amb aquesta coming-of-age coral que s’ubica al Xile de principis dels noranta, després de la caiguda del dictador Pinochet.

YOUNG & BEAUTIFUL

Marina Lameiro

Una pel·lícula demolidora, testimoni del desencantament de la generació de joves al voltant de la trentena. Sense moralismes ni subratllats, un film que parla de la precarietat i la crisi, però també del desig de viure.