PERSON TO PERSON

PERSON TO PERSON

De pel·lícules formades per diverses històries individuals n’hem vist ja unes quantes, amb Vidas cruzadas de Robert Altman com un dels paradigmes més evidents. Sigui com sigui, resulta encara difícil teixir un mosaic en què cadascuna de les parts importi i on el conjunt no es vegi com un pastitx anecdòtic. Dustin Guy Defa n’ha pres nota, i amb el mateix títol del seu curt de 2014 ha creat una pel·lícula multirelat fascinant que desprèn una gran llibertat creativa. El film, divertit i introspectiu, passa durant un dia a Nova York, amb una posada en escena que remet a cert cinema nord-americà dels setanta, i que se la juga amb diversos tons. Hi inclou, per exemple, un relat d’investigació periodística protagonitzat per Michael Cera i Abbi Jacobson (una de les meitats de Broad City) que muta cap a una madura reflexió existencial; o un deliciós retrat d’angst adolescent amb una magnètica Tavi Gevinson. El mateix protagonista del curt, Bene Coopersmith (propietari en la vida real d’una botiga de discos) apareix també aquí, i el Ben Safdie de Good Time hi té un petit paper. Un film expansiu que té molts punts en comú amb sèries com High Maintenance, Search Party o el celebrat capítol “New York, I Love You” de Master of None.

Estrena a Catalunya

Dustin Guy Defa

Dustin Guy Defa

(EUA, 1978) Actor, director, guionista i muntador nord-americà. Va debutar amb el seu llargmetratge Bad Fever (2011) al festival SXSW i va ser inclòs al llistat de millors films de l’any al New YorkerPerson to Person ha passat pels festivals de Sundance i Locarno.

FILMOGRAFIA

Person to person (2017), Dramatic Relationships (2016, curt), God Is an Artist (2015, curt), Family Nightmare (2011, curt), Bad Fever (2011), Jitterbug (2008, curt)