QUIÉN LO IMPIDE: PRINCIPIANTES

QUIÉN LO IMPIDE: PRINCIPIANTES

Dos anys després de La Reconquista (2016), retrobem el Pablo i la Candela passejant junts pels carrers de Madrid. Ells són l’origen de Quién lo impide i sempre seran els nostres eterns principiants. Ens aturem en ells i ens arrisquem a imaginar algunes de les seves aventures amoroses i dubtes existencials, en una peça que en realitat en són dues, tot i que funcionen com un mirall l’una de l’altra.

La Candela narra la història deL Pablo; després, és ell qui posa veu al relat de la Candela. Són dues històries encadenades per l’experiència de les primeres vegades, d’allò que són, al capdavall, vegades úniques: sentir-te sol en relació amb el que t’envolta, enamorar-te per primer cop, descobrir el cinema. Davant la impossibilitat de reviure la primera vegada, Jonás Trueba decideix recrear-la i celebrar-la.

És una de les quatre peces que -moment- integren el projecte Quién lo impide, una crida a transformar la percepció que tenim sobre la joventut i una forma d’entendre la creació cinematogràfica: més lliure i oberta.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A a partir d’escrits de Jonás Trueba

Estrena a Catalunya
Amb la presència del director i els actors

Jonás Trueba

Jonás Trueba

(Madrid, 1981) Director, guionista i escriptor. Des de 2003 forma part de l’equip de Cinema en curs, un projecte de pedagogia del cinema i amb el cinema a centres educatius. La virgen de agosto -encara pendent d’estrena- i Quién lo impide són els seus últims projectes. És el tercer cop que visita el D’A.

FILMOGRAFIA

La virgen de agosto (2019), Quién lo impide (2018), La reconquista (2016), Los exiliados románticos (2015, D’A 2016), Los ilusos (2013, D’A 2013), Miniaturas (2011), Todas las canciones hablan de mí (2010)