QUIÉN LO IMPIDE: SI VAMOS 28, VOLVEMOS 28

QUIÉN LO IMPIDE: SI VAMOS 28, VOLVEMOS 28

Un grup classe de Batxillerat realitza el seu particular viatge de fi de curs, que es converteix en un retrat col·lectiu i antropològic on es capturen moments molt particulars de maduresa i desinhibició, soledat i integració, d’amor i crueltat.

La mirada de Jonás Trueba ens introdueix en l’univers íntim d’aquest grup de joves: des dels viatges en autocar fins a les nits que es converteixen en matins, des de les estones mortes pels carrers de Granada al naixement de possibles amors. Si vamos 28, volvemos 28 és com un ball entre amics que no vol acabar-se, però l’espectador sap que la cançó no sonarà mai més de la mateixa manera.

Un film que ens interpel·la i ens fa somriure, riure, entendrir-nos, emocionar-nos, perquè ens ajuda a reviure l’adolescència, a apreciar-la, a elogiar-la o a imaginar-la d’una altra manera. Des de l’observació i la proximitat, la càmera captura tot allò que veu al mateix temps que ens fa partícips d’un procés de creixement personal en una etapa plena de canvis. Marxem amb els 28 i tornem formant-hi part.

És una de les quatre peces que -de moment- integren el projecte Quién lo impide, una crida a transformar la percepció que tenim sobre la joventut i una forma d’entendre la creació cinematogràfica: més lliure i oberta.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A a partir d’escrits de Jonás Trueba

Estrena a Catalunya
Amb la presència del director i els actors
Opta a: Premi del públic sala jove

Jonás Trueba

Jonás Trueba

(Madrid, 1981) Director, guionista i escriptor. Des de 2003 forma part de l’equip de Cinema en curs, un projecte de pedagogia del cinema i amb el cinema a centres educatius. La virgen de agosto -encara pendent d’estrena- i Quién lo impide són els seus últims projectes. És el tercer cop que visita el D’A.

FILMOGRAFIA

La virgen de agosto (2019), Quién lo impide (2018), La reconquista (2016), Los exiliados románticos (2015, D’A 2016), Los ilusos (2013, D’A 2013), Miniaturas (2011), Todas las canciones hablan de mí (2010)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

LA BELLE PERSONNE

Christophe Honoré

Adaptació sui generis del clàssic de Madame de Lafayette, traslladat a un dels districtes més chic de París i protagonitzat per una icònica Léa Seydoux.