QUIÉN LO IMPIDE: SOLO SOMOS

QUIÉN LO IMPIDE: SOLO SOMOS

Trobada al parc: perxes, micròfons de corbata, un grup de joves i Jonás Trueba. Es plantegen la seva pròpia representació. Comencem a veure’ls com a possibles personatges de ficció mentre altres joves qüestionen el seu paper, aportant noves reflexions i possibilitats; construint junts una possible pel·lícula futura. El cineasta intervé i pregunta, proposant als joves aquelles escenes que voldrien representar. Però, fins a quin punt les ficcionen i què hi ha d’ells a la pel·lícula?

Jonás Trueba busca veus i captura les confessions i inquietuds de nois i noies. El resultat és un procés d’acostament a la vida adolescent i a la representació d’aquesta, una reflexió sobre com la pròpia pel·lícula influeix en el grup, a la manera de La pirámide humana de Jean Rouch.

És una de les quatre peces que -de moment- integren el projecte Quién lo impide, una crida a transformar la percepció que tenim sobre la joventut i una forma d’entendre la creació cinematogràfica: més lliure i oberta.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A a partir d’escrits de Jonás Trueba

Estrena a Catalunya
Amb la presència del director i els actors
Opta a: Premi del públic sala jove

Jonás Trueba

Jonás Trueba

(Madrid, 1981) Director, guionista i escriptor. Des de 2003 forma part de l’equip de Cinema en curs, un projecte de pedagogia del cinema i amb el cinema a centres educatius. La virgen de agosto -encara pendent d’estrena- i Quién lo impide són els seus últims projectes. És el tercer cop que visita el D’A.

FILMOGRAFIA

La virgen de agosto (2019), Quién lo impide (2018), La reconquista (2016), Los exiliados románticos (2015, D’A 2016), Los ilusos (2013, D’A 2013), Miniaturas (2011), Todas las canciones hablan de mí (2010)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

LA BELLE PERSONNE

Christophe Honoré

Adaptació sui generis del clàssic de Madame de Lafayette, traslladat a un dels districtes més chic de París i protagonitzat per una icònica Léa Seydoux.