QUIÉN LO IMPIDE: TÚ TAMBIÉN LO HAS VIVIDO

QUIÉN LO IMPIDE: TÚ TAMBIÉN LO HAS VIVIDO

En format d’entrevista, prop de cinquanta testimonis de joves adolescents ens retornen la confiança en el futur, però també ens expliquen anhels, pors i tristeses. Tots ells es confien a la càmera amb generositat i emoció, humor i intel·ligència. La seva veu, plena de consciència i reflexió, ens permet conèixer-los tal com són, amb els seus gestos i comportaments íntims, en la seva fragilitat i gran sinceritat.

Tú también lo has vivido ens proposa un recorregut per alguns dels temes que sorgeixen a la adolescència: l’amor, l’amistat, la política, les conviccions, la religió, la sexualitat, el sistema educatiu… Temes que parlen de l’època en què, buscant la nostra identitat, tendim a qüestionar tot el que ens envolta. Temes que no només parlen dels que són adolescents avui en dia, sinó de tots nosaltres; d’abans, d’ara i de sempre.

És una de les quatre peces que -de moment- integren el projecte Quién lo impide, una crida a transformar la percepció que tenim sobre la joventut i una forma d’entendre la creació cinematogràfica: més lliure i oberta.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A a partir d’escrits de Jonás Trueba

Estrena a Catalunya
Amb la presència del director i els actors
Opta a: Premi del públic sala jove

Jonás Trueba

Jonás Trueba

(Madrid, 1981) Director, guionista i escriptor. Des de 2003 forma part de l’equip de Cinema en curs, un projecte de pedagogia del cinema i amb el cinema a centres educatius. La virgen de agosto -encara pendent d’estrena- i Quién lo impide són els seus últims projectes. És el tercer cop que visita el D’A.

FILMOGRAFIA

La virgen de agosto (2019), Quién lo impide (2018), La reconquista (2016), Los exiliados románticos (2015, D’A 2016), Los ilusos (2013, D’A 2013), Miniaturas (2011), Todas las canciones hablan de mí (2010)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

LA BELLE PERSONNE

Christophe Honoré

Adaptació sui generis del clàssic de Madame de Lafayette, traslladat a un dels districtes més chic de París i protagonitzat per una icònica Léa Seydoux.