ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin, un dels cineastes habituals del D’A (Tres recuerdos de mi juventud, Los fantasmas de Ismael), filma a la seva ciutat natal, Roubaix, un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents. Amb el Falso culpable de Hitchcock en ment, el film retrata un cas real: l’assassinat d’una dona gran per part de dues joves veïnes seves. Amb aquest film, vist a Canes, Roschdy Zem ha guanyat el César al millor actor.

Premi César al millor actor
Estrena a Espanya
Opta a: Premi del públic

Arnaud Desplechin

Arnaud Desplechin

(França, 1960) Present a la competició de Canes des del seu primer film, La sentinelle, Desplechin ha revelat tota una generació d’actrius i actors, entre els quals destaquen Emmanuelle Devos o un dels seus intèrprets fetitxe, Mathieu Amalric. El 2016 va guanyar el César a la millor direcció per Tres recuerdos de mi juventud (D’A 2016).

FILMOGRAFIA

Roubaix, une lumière (2019), Los fantasmas de Ismael (2017, D’A 2018), Tres recuerdos de mi juventud (2015, D'A 2016), Jimmy P. (2013), Un cuento de Navidad (2008), L’aimée (2007), Reyes y reina (2004), Esther Kahn (2000), Comment je me suis disputé... (ma vie sexuelle) (1996), La sentinelle (1992)

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.