RUBEN BRANDT, COLLECTOR

RUBEN BRANDT, COLLECTOR

Ruben Brandt, Collector és una pel·lícula d’animació sobre l’art a través de l’art realitzada per un cineasta que és també pintor, escultor, documentalista, fotògraf i artista multimèdia. Entre referències pictòriques (Picasso, Lichtenstein, Hopper…), cinematogràfiques (Einsenstein, Hitchcock, De Palma…) i musicals (Elvis, Radiohead, Britney Spears…), Ruben Brandt, un famós psiquiatre, es veu forçat a robar pintures dels museus més prestigiosos del món acompanyat de quatre pacients seus. El film és una obra en transformació seqüencia rere seqüència. A vegades sembla que es mogui en un gènere i de sobte fa un gir i juga amb un altre radicalment diferent: del thriller a la comèdia passant pel noir o certes pinzellades d’autèntic terror surrealista. Rere centenars de capes hi ha una experiència vibrant que convida al revisionat continu i a la interpretació obsessiva.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A

 Millor guió a Sevilla
Opta a: Premi del públic sala jove

Milorad Krstic

Milorad Krstic

(Eslovènia, 1952) Viu a Budapest des del 1989, on treballa com a pintor i artista multimèdia, sempre vinculat a l’art visual. Amb el seu primer curt, My Baby Left Me, va guanyar l’Os de Plata a la Berlinale 1996. Al cap de 23 anys, debuta en el llarg amb Ruben Brandt, Collector.

FILMOGRAFIA

Ruben Brandt, Collector (2018), My Baby Left Me (curt, 1995)

THE TOWER

Mats Grorud

Un camp de refugiats palestins al Líban és l’escenari d’un dels èxits de la passada edició del Festival d’animació d’Annec amb un treball que combina l’stop-motion i el 2D tradicional.