SATANTANGO

SATANTANGO

Versió restaurada de l’obra magna de Béla Tarr amb motiu del seu 25è aniversari. Un film que ha assolit per mèrits propis l’estatus de pel·lícula de culte, i que durant les seves més de set hores de durada ens trasllada a un petit poble agrícola d’Hongria poc després de la caiguda del comunisme. Un misteriós personatge, que s’havia donat per mort, torna inesperadament a la població en el moment en què els seus habitants es preparen per abandonar-la després de rebre una compensació econòmica. Començant per la ja icònica seqüència d’inici amb el ramat de vaques pasturant sobre el fang, Tarr firma una obra imponent sobre la relació entre l’individu i la col·lectivitat en un context sociopolític mutant, des d’una visió metafísica, i amb algunes de les imatges més enlluernadores de la història del cinema.

Opta a: Premi del públic

Béla Tarr

Béla Tarr

(Hongria, 1955) Llegenda viva del setè art, Tarr ha signat, al llarg de més de trenta anys, nou llargmetratges i diversos migmetratges i films col·lectius. Amb 22 anys va rodar la seva òpera prima, Nido familiar, pel·lícula d’esperit social, a mig camí de la ficció i documental, sense pressupost i amb actors no professionals. Posteriorment va poder ingressar a l’Escola de Teatre i Cinema i, a partir d’allà, va desenvolupar una filmografia que compta amb obres majúscules com Sátántangó, Armonías de Werckmeister o El caballo de Turín.

FILMOGRAFIA

El caballo de Turín (2011), El hombre de Londres (2007), Armonías de Werckmeister (2000), Sátántangó (1994), La condena (1988), Almanaque de otoño (1985), Gente prefabricada (1982), The Outsider (1981), Nido familiar (1977)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.