SEASON OF THE DEVIL

SEASON OF THE DEVIL

Filipines, finals dels anys setanta. En plena dictadura de Ferdinand Marcos, l’època més fosca del país, un grup militar atemoreix els habitants d’un petit poble. Alguns d’ells, però, no es volen donar per vençuts. Al mateix temps, un poeta, professor i activista polític busca informació sobre la desaparició de la seva dona, una doctora que havia obert una clínica a la localitat. Fins aquí tot força normal en una pel·lícula de Lav Diaz. El que ja no ho és tant és que es tracta d’una òpera rock força sui generis amb desenes de cançons escrites per ell mateix. El segell Diaz, en tot cas, es manté intacte. Amb ecos de The Act of Killing, el director filipí entrega un drama moral basat en fets reals que reivindica la necessitat d’una memòria històrica en contra dels fanatismes actuals. Una nova fita -tots els diàlegs de la pel·lícula són cantats, a l’estil Demy- d’un dels cineastes insígnia del D’A, Premi del Públic el 2017 amb The Woman Who Left.

Millor pel·lícula a Cartagena

Lav Diaz

Lav Diaz

(Filipines, 1958) Artista polifacètic i multipremiat, Diaz va treballar a la televisió i en una productora comercial abans de convertir-se en un cineasta de referència amb els seus films de llarga durada sobre el passat i el present de les Filipines.

 

FILMOGRAFIA

Lakbayan (2018), Season of the Devil (2018) The Woman Who Left (2016, D’A 2017), A Lullaby to the Sorrowful Mystery (2016), From What Is Before (2014), Norte (2013, D’A 2014), Manila (2009), Independencia (2009), Next Attraction (2008), Now Showing (2008), Autohystoria (2007)