SOLDATII. POVESTE DIN FERENTARI

SOLDATII. POVESTE DIN FERENTARI

Un antropòleg fa cap a Ferentari —el barri més pobre de Bucarest— després de deixar-ho amb la nòvia, amb la intenció d’escriure sobre el manele, la música popular de la comunitat romaní. En la seva estada, iniciarà una estranya relació afectiva i sexual amb un expresidiari gitano que, a poc a poc, es tornarà tòxica i codependent. La realitzadora sèrbia establerta a Romania Ivana Mladenovic —a qui vam veure com a actriu en l’anterior edició del D’A a Scarred Hearts de Radu Jude— s’endinsa sense moralismes en la intimitat d’aquests personatges que viuen als marges socials, en un relat d’amor atípic que muta en un joc de necessitat i poder sense guanyadors. La pel·lícula aprofita aquest microcosmos per reflexionar de forma expansiva sobre com l’economia incideix en les nostres relacions. El film sorprèn per les seves dosis d’humor i irreverència, i ofereix una alternativa al cinema romanès contemporani que trenca amb la narrativa tradicional LGBTI.

Menció Especial a CPH PIX | Millor film a Trieste
Estrena a Catalunya

Ivana Mladenovic

Ivana Mladenovic

(Sèrbia, 1984) Va estudiar a la National School of Film and Theatre de Bucharest. Ha dirigit els curtmetratges Milky WayPizza Love i Afterparty, a més del documental Turn Off The Lights. L’any 2013 va rebre una residència per a guionistes dins del programa Nipkow, on va escriure el guió de Soldatii. Poveste din Ferentari, el seu debut en el llarg de ficció, guardonat a Copenhaguen i Trieste.

FILMOGRAFIA

Soldatii. Poveste din Ferentari (2017), The Soldiers (2016), Turn Off The Lights (2012), Afterparty (curt, 2009), Pizza Love (curt, 2008), Milky Way (curt, 2007)