SOPHIA ANTIPOLIS

SOPHIA ANTIPOLIS

El director de Mercuriales, Virgil Vernier, traça amb la seva nova pel·lícula una radiografia de la França actual -i, per extensió, d’una Europa devorada pel capitalisme- a través de diverses realitats confluents en el parc tecnològic del títol, situat en plena Costa Blava. Un lloc on sembla que els somnis s’hagin de fer realitat i que, rere els seus edificis futuristes i la seva devoció consumista, s’amagui tot un entramat d’històries on afloren la por, el racisme o la violència. Així, i amb una composició en 16 mm que juga amb elements propis tant de la ficció com del documental, assistim a la falsa felicitat promesa pels centres d’estètica, a com el negoci de l’espiritualitat s’aprofita de les desgràcies alienes, o als efectes del discurs d’odi a través d’un grup de justiciers urbans a la caça de l’immigrant. Entremig, la mort d’una jove, Sophia, sobrevola de manera espectral el conjunt. Un film contundent sobre la nostra realitat més immediata.

Premi del Jurat Jove a la millor direcció a Novos Cinemas - Festival Internacional de Cinema de Pontevedra
Estrena a Catalunya

Virgil Vernier

Virgil Vernier

(París, 1976) La seva filmografia combina ficció, documentals i mitologia. El 2014 va presentar Mercuriales al programa ACID del Festival de Canes i Sophia Antipolis va participar a la secció Realitzadors del Present a Locarno 2018.

FILMOGRAFIA

Sophia Antipolis (2018), Iron Maiden (curt, 2015), Vega (curt, 2014), Mercuriales (2014), Andorre (curt, 2013), Orléans (2012), Pandore (curt, 2010), Commissariat (documental, 2009), Thermidor (curt, 2009), Autoproduction (documental, 2009)