SUEÑO FLORIANÓPOLIS

SUEÑO FLORIANÓPOLIS

Al sud de la costa brasilera, Florianópolis és una destinació turística que somien molts argentins. Com la família de la nova pel·lícula d’Ana Katz, un matrimoni de psicoanalistes “tècnicament” separats que, en l’època del govern de Menem, viatgen amb els dos fills adolescents a aquest municipi brasiler de belles i plàcides platges per passar les vacances d’estiu. La directora de Mi amiga del parque (D’A 2016) construeix un drama recobert d’una fina capa d’humor al voltant del concepte d’estiueig entès per a la classe mitjana com una il·lusió lligada a les idees de paradís, hedonisme i oci en família. El film canvia lleugerament de to a mesura que la imatge edènica i alliberada que els protagonistes tenen dels brasilers es va enfosquint. Com a Familia sumergida, Mercedes Morán brilla en el seu paper de dona madura per a qui Florianópolis suposa el somni d’escapar-se de la cotilla familiar.

Premi FIPRESCI, Premi a la millor actriu i Premi Especial del Jurat a Karlovy Vary
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Ana Katz

Ana Katz

(Buenos Aires, 1975). Directora i actriu, va treballar com a ajudant de direcció en films com Mundo grúa, de Pablo Trapero, abans de debutar com a directora amb El juego de la silla, que va guanyar diversos premis, entre ells una menció especial del jurat a Sant Sebastià. Es la segona vegada que visita el D’A, després de Mi amiga del parque (D’A 2016)

FILMOGRAFIA

Sueño Florianópolis (2018), Mi amiga del parque (2015, D’A 2016), Los Marziano (2011), Una novia errante (2007), El juego de la silla (2002)

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.