SUEÑO FLORIANÓPOLIS

SUEÑO FLORIANÓPOLIS

Al sud de la costa brasilera, Florianópolis és una destinació turística que somien molts argentins. Com la família de la nova pel·lícula d’Ana Katz, un matrimoni de psicoanalistes “tècnicament” separats que, en l’època del govern de Menem, viatgen amb els dos fills adolescents a aquest municipi brasiler de belles i plàcides platges per passar les vacances d’estiu. La directora de Mi amiga del parque (D’A 2016) construeix un drama recobert d’una fina capa d’humor al voltant del concepte d’estiueig entès per a la classe mitjana com una il·lusió lligada a les idees de paradís, hedonisme i oci en família. El film canvia lleugerament de to a mesura que la imatge edènica i alliberada que els protagonistes tenen dels brasilers es va enfosquint. Com a Familia sumergida, Mercedes Morán brilla en el seu paper de dona madura per a qui Florianópolis suposa el somni d’escapar-se de la cotilla familiar.

Premi FIPRESCI, Premi a la millor actriu i Premi Especial del Jurat a Karlovy Vary
Estrena a Catalunya

Ana Katz

Ana Katz

(Buenos Aires, 1975). Directora i actriu, va treballar com a ajudant de direcció en films com Mundo grúa, de Pablo Trapero, abans de debutar com a directora amb El juego de la silla, que va guanyar diversos premis, entre ells una menció especial del jurat a Sant Sebastià. Es la segona vegada que visita el D’A, després de Mi amiga del parque (D’A 2016)

FILMOGRAFIA

Sueño Florianópolis (2018), Mi amiga del parque (2015, D’A 2016), Los Marziano (2011), Una novia errante (2007), El juego de la silla (2002)