TARDE PARA MORIR JOVEN

TARDE PARA MORIR JOVEN

Com De jueves a Domingo —l’òpera prima que va donar a conèixer Dominga Sotomayor com un dels valors més prometedors del cinema iberoamericà—, Tarde para morir joven s’endinsa amb total subtilesa en les falles internes d’un grup humà. Aquí la directora ens transporta a una comunitat que, en el Xile de principis dels noranta, just acabada la dictadura de Pinochet, desenvolupa un projecte de convivència en harmonia amb l’entorn. Les diferents famílies no aspiren a construir una utopia radical, sinó que s’encomanen amb cert entusiasme dels nous aires de llibertat que comporta el moment històric. Dins d’aquest quadre general que Sotomayor filma des d’un bell naturalisme, destaca Sofía, una adolescent que viu el seu propi procés de transformació cap a l’edat adulta amb un seguit de tribulacions amoroses i familiars. Mentre a la comuna es comencen a manifestar certes contradiccions de classe, tothom prepara la festa de Cap d’Any.

Millor direcció a Locarno | Millor direcció a FICUNAM | Millor direcció i Millor fotografia a Xixón | Premi KNF a Rotterdam 
Estrena a Catalunya

Dominga Sotomayor

Dominga Sotomayor

(Xile, 1986) Va estudiar Direcció a la Universidad Católica de Xile i Màster de Direcció a l’ESCAC. El seu debut, De jueves a domingo, va ser present a un centenar de festivals i va guanyar el Tiger de Rotterdam el 2012. Amb Tarde para morir joven, Sotomayor es va convertir en la primera dona a guanyar el Premi a la millor direcció a Locarno.

FILMOGRAFIA

Tarde para morir joven (2018), Los barcos (curt, 2015), Mar (2014), La isla (curt, 2013), De jueves a domingo (2012), Videojuego (curt, 2009), Debajo (curt, 2007)