THE CHARMER

THE CHARMER

A The Charmer conviuen conceptes com la lluita de classes, la raça, la identitat o la immigració, però en comptes d’empaquetar-los tots en una trama estàndard de cinema social, el cineasta iranodanès Milad Alami opta satisfactòriament pel drama psicològic amb elements de suspens, sense obviar la crítica sociopolítica. Com ell, el protagonista del film és també un home iranià resident a Dinamarca, però amb un problema que haurà de resoldre de forma immediata: per evitar que el facin fora del país buscarà desesperadament una dona amb qui poder casar-se. Amb el temps a punt d’exhaurir-se, l’home finalment s’enamorarà, però el marit d’una altra dona el perseguirà amb ganes de venjança. El film, premiat a festivals com els de Sant Sebastià o Chicago, reflexiona sobre la diversitat cultural europea a partir dels anhels de la comunitat iraniana a Escandinàvia, amb una intensitat propera a Contra la pared de Fatih Akin, i amb una força visual inspirada en 4 meses, 3 semanas, 2 días de Cristian Mungiu i La humanidad de Bruno Dumont.

Premi Kutxa a Sant Sebastià | Premi Nous Directors a Chicago | Gran Premi del Jurat New Voices/New Visions a Palm Springs
Estrena a Catalunya

Milad Alami

Milad Alami

(Teheran, 1982) Va créixer a Suècia i actualment viu a Dinamarca. Graduat a l’Escola Nacional de Cinema a Dinamarca, els seus curtmetratges han estat sel·leccionats per nombrosos festivals. L’últim d’ells, Mommy (2015), va guanyar el premi al millor curtmetratge de l’Acadèmia Danesa. The Charmer, la seva òpera prima, va inaugurar la secció Nous Directors al Festival de Sant Sebastià i ha estat guardonat a multitud de festivals internacionals.

FILMOGRAFIA

The Charmer (2017), Mommy (curt, 2015), Mini (curt, 2014), Nordic Factory (curt, 2014), Nothing Can Touch Me (curt, 2011)