THE HARVESTERS

THE HARVESTERS

A la Sud-àfrica contemporània, una família d’afrikàners —la minoria ètnica descendent de neerlandesos— viuen de llaurar la terra i sota una estricta educació religiosa. El Janno, el fill gran, té una sensibilitat diferent i moltes dificultats per encaixar la feina i la moral que se li imposa. I tot es complica encara més quan la mare decideix adoptar el Pieter, un nano orfe que ve dels suburbis i que desencadenarà un remolí a la casa. Mentre el Janno encara el seu despertar sexual —sintetitzat en una escena mestra—, el pare de família està ple de recels per l’arribada del Pieter, i el patriarca, molt vell i saberut, no està d’acord que el Janno hereti la seva propietat. Mentrestant, el Janno i el Pieter estableixen una relació de poders per guanyar l’aprovació de la família. Amb una atmosfera opressiva i austera, The Harvesters és el prometedor debut en la direcció d’Etienne Kallos i es va presentar a la secció Un Certain Regard del passat Festival de Canes.

Estrena a Espanya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Etienne Kallos

Etienne Kallos

(Sud-àfrica, 1972) Guionista i director sud-africà d’ascendència grega amb una filmografia curta però intensa, centrada en l’exploració de la identitat i la sexualitat de la cultura afrikàner. Doorman (2006) va participar a Canes i Sundance, i Firstborn (2009) va ser la primera pel·lícula parlada en afrikaans presentada a Venècia.

FILMOGRAFIA

The Harvesters (2018), Firstborn (curt, 2009), Doorman (curt, 2006) No Exit (curt, 2006)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.