THE MOUNTAIN

THE MOUNTAIN

Rick Alverson és una de les ments més brillants del veritable cinema independent procedent dels Estats Units. Així ho demostren pel·lícules tan radicals i subversives com Entertainment o The Comedy, visions alienades d’una humanitat a la deriva, amb un humor inquietant, que alhora dibuixen paisatges poc habituals d’aquella Amèrica plena de joguines trencades. The Mountain és un pas endavant en la seva carrera, un film d’una bellesa formal aterridora que Alverson defineix com a antiutòpic i que retrata una dècada dels cinquanta on es venia una falsa harmonia social —l’etapa, per cert, a la qual fan referència ara els del Make America Great Again. Inspirada en la figura real del doctor Walter Freeman, pioner de la lobotomia, la cinta —que recorda The Master o Pozos de ambición— reflexiona sobre la manipulació social a través d’un noi (Tye Sheridan) que acompanya un metge lobotomista (Jeff Goldblum) amb el desig de trobar la seva mare, ingressada en un psiquiàtric.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Rick Alverson

Rick Alverson

(EUA, 1971) Músic i cineasta, reconegut director de culte amb pel·lícules com Entertainment i The Comedy. La seva darrera obra, The Mountain, es va presentar a Venècia, on va guanyar una menció especial. Les seves pel·lícules s’han vist a Sundance, Rotterdam, BAFICI o Locarno. També ha dirigit videoclips per a artistes com Oneohtrix Point Never, Sharon Van Etten i Angel Olsen.

FILMOGRAFIA

The Mountain (2018), William Eggleston: Musik (curt, 2017), Entertainment (2015), The Comedy (2012), New Jerusalem  (2011), The Builder (2010).

DIANE

Kent Jones

Film de ficció que, sota l’aparença de drama indie tradicional, ofereix un dels retrats femenins més emocionants de l’any. Atenció a la interpretació de Mary Kay Place.

FOURTEEN

Dan Sallitt

Retrat sincer d’una intensa amistat entre dones ambientada en un Brooklyn gens turístic. Una de les pel·lícules indies de la temporada amb dues protagonistes excepcionals.

WHAT YOU GONNA DO WHEN THE WORLD’S ON FIRE?

Roberto Minervini

Híbrid entre ficció i documental en el qual Minervini reflexiona sobre el fet racial a la Nord-amèrica contemporània a través d’un relat coral en el si de la comunitat negra.