THE MOUNTAIN

THE MOUNTAIN

Rick Alverson és una de les ments més brillants del veritable cinema independent procedent dels Estats Units. Així ho demostren pel·lícules tan radicals i subversives com Entertainment o The Comedy, visions alienades d’una humanitat a la deriva, amb un humor inquietant, que alhora dibuixen paisatges poc habituals d’aquella Amèrica plena de joguines trencades. The Mountain és un pas endavant en la seva carrera, un film d’una bellesa formal aterridora que Alverson defineix com a antiutòpic i que retrata una dècada dels cinquanta on es venia una falsa harmonia social —l’etapa, per cert, a la qual fan referència ara els del Make America Great Again. Inspirada en la figura real del doctor Walter Freeman, pioner de la lobotomia, la cinta —que recorda The Master o Pozos de ambición— reflexiona sobre la manipulació social a través d’un noi (Tye Sheridan) que acompanya un metge lobotomista (Jeff Goldblum) amb el desig de trobar la seva mare, ingressada en un psiquiàtric.

Estrena a Catalunya

Rick Alverson

Rick Alverson

(EUA, 1971) Músic i cineasta, reconegut director de culte amb pel·lícules com Entertainment i The Comedy. La seva darrera obra, The Mountain, es va presentar a Venècia, on va guanyar una menció especial. Les seves pel·lícules s’han vist a Sundance, Rotterdam, BAFICI o Locarno. També ha dirigit videoclips per a artistes com Oneohtrix Point Never, Sharon Van Etten i Angel Olsen.

FILMOGRAFIA

The Mountain (2018), William Eggleston: Musik (curt, 2017), Entertainment (2015), The Comedy (2012), New Jerusalem  (2011), The Builder (2010).