THE RIVER

THE RIVER

Amb The River, Baigazin completa la trilogia que va iniciar amb la meravellosa Harmony Lessons (D’A 2014) i va continuar amb The Wounded Angel. Aquí la idea del crim, present als seus anteriors films, resulta més subtil, enterrada sota l’atmosfera opressiva en la qual viuen cinc germans sota els auspicis d’un pare despòtic en un poble profund d’un Kazakhstan atemporal. L’Aslan, el fill gran, hereta les tasques del seu pare i intenta construir un paradís ideal per als seus germans, simbolitzat en el riu del títol, tot que sempre està a punt de caure en les seves pròpies temptacions. Però la visita d’un cosí acabat d’arribar de ciutat altera la plàcida vida dels germans.

Millor direcció - Orizzonti a Venècia
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Emir Baigazin

Emir Baigazin

(Kazakhstan, 1984) Va estudiar a l’Acadèmia Nacional d’Arts de Kazakhstan, on es va especialitzar en direcció. El 2007 va estudiar a l’Asian Film Academy (AFA) a l’IFF de Busan. El primer llargmetratge de Baigazin, Harmony Lessons (D’A 2014) va tenir el suport del World Cinema Fund i es va estrenar a la Berlinale 2013, on va guanyar un Os de Plata per la seva contribució artística.

FILMOGRAFIA

The River (2018), Would You Like to Stargaze? (2017), Wounded Angel (2016), Harmony Lessons (2013, D’A 2014)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.