THE TWENTIETH CENTURY

THE TWENTIETH CENTURY

Matthew Rankin dirigeix aquest festival d’humor marcià i surrealista que reimagina els anys de formació de William Lyon Mackenzie King, que va acabar sent primer ministre de Canadà del 1935 al 1948. Una bogeria estètica i narrativa que ja ha estat definida com un encreuament entre el Guy Maddin de The Saddest Music in the World, l’onirisme més particular de Lynch i el fetitxisme més exagerat de John Waters. Millor debut canadenc al Festival de Toronto.

Premi FIPRESCI de la secció Forum de la Berlinale i millor òpera prima canadenca a Toronto.
Estrena a Espanya
Opta a: Premi del públic

Matthew Rankin

Matthew Rankin

(Winnipeg, 1980) Va estudiar Història a la Universitat de Mont-real i a la Laval de Quebec. Ha dirigit gairebé una desena de curtmetratges, seleccionats a festivals com Sundance o Toronto, i l’any 2011 va participar a la Berlinale Talents. The Twentieth Century és el seu primer llargmetratge.

FILMOGRAFIA

The Twentieth Century (2019), Tesla: World Light (curt, 2017), Mynarski: Death Plummet (curt, 2014), Tabula Rasa (curt, 2014), Negativipeg (curt, 2010), Hydro-Lévesque (curt, 2008), Cattle Call (curt, 2008), Sharhé Halé-Shakhi (curt, 2007), Death by Popcorn (migmetratge, 2006), Où est Maurice? (curt, 2006)

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

ABOU LEILA

Amin Sidi-Boumédine

Un drama psicològic sobre el pes de la violència que va ser una de les sensacions de la Setmana de la Crítica de Canes. Una de les pel·lícules més contundents i hipnòtiques de la temporada.

UNA VEZ MÁS

Guillermo Rojas

Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.