THIS IS NOT A BURIAL, IT’S A RESURRECTION

THIS IS NOT A BURIAL, IT’S A RESURRECTION

En un poblet de Lesotho, una octogenària espera el retorn del seu fill, treballador d’una mina a Sud-àfrica. L’home, però, mor en un accident laboral, i en ple dol, la dona acabarà plantant cara al sistema quan descobreix que el govern vol reubicar la vila per construir-hi una presa. Lemohang Jeremiah Mosese dirigeix una obra contestatària —propera a Bacurau i al cinema de Pedro Costa— que, per la via de la faula, reflexiona sobre el concepte de progrés en mans del poder capitalista. Una de les perles ocultes de la temporada, vista al Festival de Venècia i premiada a Sundance 2020.

Premi Especial del Jurat a la secció World Cinema a Sundance
Estrena a Espanya
Opta a: Premi del públic

Lemohang Jeremiah Mosese

Lemohang Jeremiah Mosese

(Lesotho, 1980) És cineasta i artista visual de formació autodidàctica que, amb els seus projectes, ha passat pels programes de suport i producció cinematogràfics dels festivals més destacats. El seu treball Mother, I Am Suffocating. This Is My Last Film About You va passar per la secció Final Cut de Venècia i es va estrenar al Festival de Berlín, i This Is Not a Burial, It’s a Resurrection ho va fer a Venècia. Ha rodat tres llargmetratges, dels quals també és responsable del guió i la fotografia.

FILMOGRAFIA

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (2019), Mother, I Am Suffocating. This Is My Last Film About You (2018), Mosonngoa (curt, 2014), For Those Whose God Is Dead (2013)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

LOS LOBOS

Samuel Kishi Leopo

Els nens d'una família immigrada de Mèxic als EUA esperen que la seva mare torni de treballar mentre observen el seu nou i insegur barri des de la finestra i somien poder anar a Disneyland.

ALGUNAS BESTIAS

Jorge Riquelme Serrano

Quan una família es queda atrapada en una petita illa deshabitada, apareixen les seves bèsties interiors. Una de les obres més pertorbadores de l’any, guardonada a Sant Sebastià.