TOAST

TOAST

Plantejat com a videoinstal·lació artística, en aquest migmetratge de poc menys d’una hora Jessica Hausner se centra en la rutina domèstica d’una noia que entra a la cuina i es prepara un sandvitx de forma metòdica i mecànica. Una acció quotidiana i aparentment banal que es repeteix una vegada i una altra fins a arribar a una mena de sublimació obsessiva tan absurda com existencial. Amb l’actriu Susanne Wuest, protagonista de Goodnight Mommy. Toast va ser creat en cooperació amb Kunsthaus Graz i el Diagonale Filmfestival 2006.

Jessica Hausner

Jessica Hausner

(Viena, 1972) Va estudiar direcció a l’Acadèmia de Cinema de Viena, on va realitzar els curtmetratges Flora (1995) i Inter-view (1999). El seu llargmetratge de debut, Lovely Rita, es va presentar a la secció Un Certain Regard de Canes 2001. El 2004 repeteix a Un Certain Regard amb el seu segon llargmetratge, Hotel. El 2009 Lourdes va ser seleccionada al Festival de Venècia, on va rebre el premi FIPRESCI. Amour fou va ser la tercera pel·lícula de Hausner presentada a Un Certain Regard, on es va estrenar el 2014. Little Joe és el seu cinquè llargmetratge.

FILMOGRAFIA

Little Joe (2019), Amour fou (2014), Lourdes (2009), Toast (curt, 2006), Hotel (2004), Lovely Rita (2001), Inter-view (curt, 1999), Flora (curt, 1995)

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.

SATANTANGO

Béla Tarr

Versió restaurada de l’obra magna de Béla Tarr, de set hores de durada, a la qual un misteriós personatge que s’havia donat per mort torna al seu poble poc després de la caiguda del comunisme. Una obra de culte imprescindible.

ALL FOR MY MOTHER

Małgorzata Imielska

Des de Polònia ens arriba aquesta impactant coming-of-age, retrat sobri i rigorós sobre una adolescent que ha hagut de madurar a la força, entre orfenats corruptes i famílies d’acollida disfuncionals.