TOUCH ME NOT

TOUCH ME NOT

Poques guanyadores recents d’un festival de prestigi han aixecat tan d’enrenou com aquesta òpera prima d’Adina Pintilie que es va endur l’any passat l’Os d’Or a Berlín. La cineasta romanesa s’apropa a les dificultats per perdre la por a la intimitat física a partir de l’itinerari que emprèn la Laura, una dona a la cinquantena en procés de reconciliació amb el propi cos. Pel camí coincideix, entre d’altres, amb la Hannah, una dona transexual, el Christian, afectat de distròfia muscular, o el terapeuta que la sacseja, el Seani. Pintilie es mou entre l’assaig fílmic, la psicoteràpia com a experiència transformadora i l’exploració de sexualitats alternatives en una pel·lícula que se situa a les antípodes de la mirada masculina clàssica i no tem transgredir certs límits, però alhora evita el morbo voyeurístic. L’ambientació en espais d’un blanc clínic i asèptic no impedeix que Touch Me Not desemboqui en una poderosa catarsis emocional.

Os d'Or i Premi a la millor òpera prima a Berlín
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Adina Pintilie

Adina Pintilie

(Bucarest, 1980) Graduada l’any 2008 per la Universitat Nacional de Teatre i Cinema de Bucarest, Pintilie és una jove directora i artista visual guardonada a prestigiosos festivals internacionals. Sempre en el límit entre la realitat i la ficció, el documental i l’art visual, amb el seu primer llarg Touch Me Not va guanyar l’Os d’Or a la Berlinale.

FILMOGRAFIA

Touch Me Not (2018), Oxygen (curt, 2010), Balastiera #186 (curt, 2009), Un te separa, dar… (migmetratge, 2007)

17 FOIS CÉCILE CASSARD

Christophe Honoré

Primera pel·lícula de Christophe Honoré, en la qual incorpora tots els seus fetitxes cinèfils, llargament somiats.

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.

BÊTES BLONDES

Alexia Walther, Maxime Matray

Un dels títols més sorprenents de l’any, una aventura excèntrica que enriqueix el corrent actual de films queer que qüestiona velles categories i explora nous territoris.