TRINTA LUMES

TRINTA LUMES

On es troba la frontera entre la realitat quotidiana i l’univers de la fantasia? Pel que ens narra Diana Toucedo en el seu primer llarg, potser no es troba enlloc. O potser en aquells trenta focs, en aquells trenta nens i nenes que viuen a El Courel, a Galícia, i que encara no saben —o no volen— distingir els límits entre l’una i l’altre. L’Alba és una d’ells i un dia desapareix, de manera que encara no sabem si pertany al món dels vius o al dels morts, per qui sent fascinació. Alhora un conte de terror i un testimoni etnogràfic, una al·lucinació espectral i un document veraç sobre una terra i la seva gent, Trinta lumes s’ha projectat últimament als festivals d’Ourense i Berlin, i segueix deixant una profunda petjada per allà on passa. I no és gens estrany, perquè les seves imatges, tant quotidianes com misterioses, s’inclouen entre algunes de les més belles del cinema espanyol més recent.

Estrena a Catalunya
Amb la presència de la directora

Diana Toucedo

Diana Toucedo

(Pontevedra, 1982) Directora i muntadora. Actualment viu a Barcelona, on desenvolupa els seus projectes i exerceix de professora al Postgrau de Muntatge Audiovisual de la UPF. Amb més de setze llargmetratges editats, entre ells La noche que no acaba d’Isaki Lacuesta, també ha realitzat diversos documentals i peces experimentals. El seu debut en la direcció, Trinta Lumes, es va estrenar a la Berlinale d’enguany. 

FILMOGRAFIA

Trinta Lumes (2017), Corpo preto (curt, 2016), Homes (curt, 2016), Por que non cantades todas (curt, 2015), En todas as mans (curt, 2015), Imágenes secretas (curt, 2013), Tres tiempos, tres gestos (curt, 2010), Ser de luz (curt, 2009)