TROIS SOUVENIRS DE MA JEUNESSE

TROIS SOUVENIRS DE MA JEUNESSE

Un jove francès apareix a la Unió Soviètica com a improvisat espia. També sabem que ve d’una família problemàtica amb la qual ha hagut de bregar durant tota la seva adolescència. I que estima una noia que es diu Esther, el record de la qual el perseguirà tota la vida. Qui sinó un narrador torrencial com Arnaud Desplechin, d’esperit desbordant i novel·lesc, podia donar forma a aquest puzle? En qualsevol cas, Trois souvenirs de ma jeneusse és una pel·lícula que retorna el bon nom a l’art d’explicar històries, i ho fa sense complexos, traçant alhora el retrat d’un home, d’una època i d’una manera d’entendre l’amor. Després de l’experiència ningú no en surt indemne.

Estrena a Catalunya

* Festivals i premis
Premi de la Societat d’Autors a Canes – Quinzena de Realitzadors / Cèsar al millor director / Millor direcció artística a Chicago

Arnaud Desplechin

Arnaud Desplechin

(França, 1960) Present a la competició de Canes des del seu primer film, La sentinelle, Desplechin ha revelat tota una generació d’actrius i actors, entre els quals destaquen Emmanuelle Devos o un dels seus intèrprets fetitxe, Mathieu Amalric. El 2016 va guanyar el César a la millor direcció per Tres recuerdos de mi juventud (D’A 2016).

FILMOGRAFIA

Roubaix, une lumière (2019), Los fantasmas de Ismael (2017, D’A 2018), Tres recuerdos de mi juventud (2015, D'A 2016), Jimmy P. (2013), Un cuento de Navidad (2008), L’aimée (2007), Reyes y reina (2004), Esther Kahn (2000), Comment je me suis disputé... (ma vie sexuelle) (1996), La sentinelle (1992)