UN COUPLE PARFAIT

UN COUPLE PARFAIT

Mostrant la seva habilitat per treure profit d’un minimalisme narratiu agermanat amb el realisme més rigorós, Suwa emprèn aquí una nova immersió cap a les profunditats del desencant amorós. Unes aigües que poden exhibir una superfície calmada, però que vibren per l’efecte d’agitats corrents subterranis. Els plans seqüencia del film, gairebé sempre distanciats dels personatges, conviden a observar la deriva crepuscular de la unió entre el Nicolás (Bruno Todeschini) i la Marie (una enlluernadora Valeria Bruni Tedeschi), que passegen la seva agonia sentimental per hotels i museus de París. Una travessia emocional que és també un viatge cinèfil pels ressons de la nouvelle vague i per l’espessor psicològic del Roberto Rossellini postneorrelista. Un viatge en el qual Suwa assalta l’essència del llenguatge cinematogràfic per intentar reinventar, amb les corresponents dosis d’humilitat i audàcia, les nocions de pla-contraplà, de tall de muntatge, d’el·lipsi… Un cinema de tremolors estètics, cicatrius interiors i revelacions sentimentals.

Premi CICAE i Premi Especial del Jurat a Locarno

Nobuhiro Suwa

Nobuhiro Suwa

(Hiroshima, 1960) Va iniciar la seva carrera en el cinema documental. L’any 1997 debuta en la ficció amb 2/Duo, guardonada amb el premi NETPAC del Festival de Rotterdam. La consagració internacional li arriba amb M/Other, amb la qual obté el Premi FIPRESCI a Canes. L’any 2001, H Story s’estrena a la secció Un Certain Regard de Canes. Un couple parfait, la seva primera pel·lícula fora del Japó, va rebre el Premi Especial del Jurat a Locarno. Ja al 2009, codirigeix Yuki & Nina. Gairebé una dècada ha transcorregut des de llavors fins a El león duerme esta noche, l’estrena mundial de la qual va tenir lloc al Festival de Sant Sebastià.

FILMOGRAFIA

El león duerme esta noche (2017), Cheveux noirs (curt, 2011), Yuki y Nina (2009), After War - Segment A Letter from Hiroshima (2006), Paris, je t'aime - Segment Place des Victoires (2006), Un couple parfait (2005), A Letter from Hiroshima (curt, 2002), H Story (2001), M/Other (1999), 2/Duo (1997)