UN VIOLENT DÉSIR DE BONHEUR

UN VIOLENT DÉSIR DE BONHEUR

Ens situem al 1792, al bell mig de la Revolució Francesa, però lluny del furor i la fúria de París. El monjo Gabriel viu amb els seus companys d’orde en un convent prop de la frontera amb Itàlia. La quietud i la rutina dels eclesiàstics es trenquen amb l’arribada d’uns soldats i de la jove Marianne. En seqüències de gran bellesa i sensualitat, enmig d’un paisatge d’oliveres, el Gabriel descobreix la seva identitat. Un violent désir de bonheur planteja qüestions atemporals com ara sortir dels camins establerts o la recerca de la plenitud; és per això que ens parla de l’abans i de l’ara, de la Revolució i les revolucions, dels personatges, però també de nosaltres. A ritme de Patti Smith i del punk dels seixanta i setanta. El film es va presentar a la secció de l’ACID del Festival de Canes de 2018.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca

Millor pel·lícula Revoluciones Permanentes a Sevilla
Estrena a Catalunya

Clément Schneider

Clément Schneider

(França, 1989) Es va graduar en Direcció de Cinema a La Fémis l’any 2013. Posteriorment va fundar la seva pròpia productora, Les Films d’Argile, i ha dirigit alguns curtmetratges. Actualment està preparant la seva tesi de doctorat sobre les relacions entre utopia i cinema.

FILMOGRAFIA

Un violent désir de bonheur (2018), Île-Errance (2016), La route de la soie (2015), Carnet de bal (curt, 2013), Études pour un paysage amoureux (2013)