UN VIOLENT DÉSIR DE BONHEUR

UN VIOLENT DÉSIR DE BONHEUR

Ens situem al 1792, al bell mig de la Revolució Francesa, però lluny del furor i la fúria de París. El monjo Gabriel viu amb els seus companys d’orde en un convent prop de la frontera amb Itàlia. La quietud i la rutina dels eclesiàstics es trenquen amb l’arribada d’uns soldats i de la jove Marianne. En seqüències de gran bellesa i sensualitat, enmig d’un paisatge d’oliveres, el Gabriel descobreix la seva identitat. Un violent désir de bonheur planteja qüestions atemporals com ara sortir dels camins establerts o la recerca de la plenitud; és per això que ens parla de l’abans i de l’ara, de la Revolució i les revolucions, dels personatges, però també de nosaltres. A ritme de Patti Smith i del punk dels seixanta i setanta. El film es va presentar a la secció de l’ACID del Festival de Canes de 2018.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca

Millor pel·lícula Revoluciones Permanentes a Sevilla
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic sala jove

Clément Schneider

Clément Schneider

(França, 1989) Es va graduar en Direcció de Cinema a La Fémis l’any 2013. Posteriorment va fundar la seva pròpia productora, Les Films d’Argile, i ha dirigit alguns curtmetratges. Actualment està preparant la seva tesi de doctorat sobre les relacions entre utopia i cinema.

FILMOGRAFIA

Un violent désir de bonheur (2018), Île-Errance (2016), La route de la soie (2015), Carnet de bal (curt, 2013), Études pour un paysage amoureux (2013)

17 FOIS CÉCILE CASSARD

Christophe Honoré

Primera pel·lícula de Christophe Honoré, en la qual incorpora tots els seus fetitxes cinèfils, llargament somiats.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.