VIVIR DEPRISA, AMAR DESPACIO

VIVIR DEPRISA, AMAR DESPACIO

Vincent Lacoste i Pierre Deladonchamps s’estimen i es desitgen. Però també podrien ser la mateixa persona en dos moments de la seva vida. És possible trobar traces del propi Christophe Honoré tant en el personatge de Lacoste que, com ell, va arribar a París des de Bretanya, com en el de Deladonchamps, un escriptor que evoca el seu passat atrafegat a través d’una metafòrica muntanya de mitjons proustians. En el seu cas perquè, condemnat per la sida, no li queda gaire temps de vida; en el del cineasta i literat, perquè ha arribat el moment de recordar tots aquells escriptors rebels (Hervé Guibert, Bernard-Marie Koltès, Jean-Luc Lagarce…), víctimes de la plaga, als quals també ha homenatjat en una obra de teatre recent no en va titulada Les idoles. Retorn als noranta amb notes de Ride, MassiveAttack o Cocteau Twins, Vivir deprisa, amar despacio és tant un cant solar al primer i últim amor com un magnífic coronament a la faceta més personal i emblemàtica de l’irreductible realitzador gal.

Christophe Honoré

Christophe Honoré

Crític de cinema convertit en director, la seva obra dialoga obertament amb la tradició del cinema francès, sobretot amb Jacques Demy, els musicals del qual no desentonarien gens amb la seva obra.

FILMOGRAFIA

Les bien-aimés (2011), Homme au bain (2010), Non ma fille, tu n'iras pas danser (2009), La belle persone (2008), Les chansons d'amour (2007), Dans Paris (2006).

ASAKO I & II

Ryûsuke Hamaguchi

El guanyador del premi del públic al D’A 2016 va passar per la secció oficial de Canes amb aquesta història d’amor juvenil que es va tornant cada cop més fosca i pertorbadora.

LOS CAMPOS MAGNÉTICOS

Lluís de Sola

Un film misteriós i elusiu, un exercici de posada en escena pura que es transforma de mica en mica en una inquietant història de suspens.

CANTARES DE UNA REVOLUCIÓN

Ramón Lluís Bande

Bande segueix explorant la memòria i la història en treballs totalment imprescindibles, aquí acompanyant de cançons populars de la mà de Nacho Vegas. Emoció reivindicativa en estat pur.