WHAT YOU GONNA DO WHEN THE WORLD’S ON FIRE?

WHAT YOU GONNA DO WHEN THE WORLD’S ON FIRE?

Rodat en un blanc i negre esplendorós, el retorn de Minervini al festival torna a jugar amb els límits del documental i la ficció endinsant-se aquesta vegada en les vides de diversos personatges de la comunitat negra del sud dels Estats Units durant els brots de violència policial que van recórrer el país l’estiu del 2017. Coneixerem la Judy i la seva família, embrancada en la lluita contra la gentrificació del seu barri; el Ronaldo i el Titus, dos adolescents amb més consciència social que molts adults; el cap indi Kevin i els seus esforços perquè la tradició del Mardi Grass es mantingui; i ens endinsarem en les activitats dels Black Panthers, un col·lectiu que durant anys s’ha negat a aparèixer en públic. Amb tot això, Minervini crea un calidoscopi fresc i demolidor que ens permet conèixer una mica més els avatars de la comunitat negra a l’Amèrica contemporània.

Astor de Plata a la millor direcció i a la millor actriu y Premi al millor muntatge a Mar del Plata | Millor documental a Londres | Premi del Jurat a Viena
Estrena a Catalunya

Roberto Minervini

Roberto Minervini

(Itàlia, 1970) Es va donar a conèixer internacionalment amb Stop the Pounding Heart (D’A 2014). The Other Side (D’A 2016) es va estrenar a la secció Un Certain Regard de Canes. La seva obsessió per retratar marginats i desnonats l’ha convertit en un cineasta polèmic però també indispensable en el panorama actual del cinema.

FILMOGRAFIA

What you Gonna Do When the World’s on Fire? (2018), The Other Side (2015), Stop the Pounding Heart (2013, D’A 2014), Low Tide (2012), The Passage (2011)