WHEN EVENING FALLS ON BUCHAREST OR METABOLISM

WHEN EVENING FALLS ON BUCHAREST OR METABOLISM

Després d’endinsar-se en el passat i el present del seu país, Corneliu Porumboiu observa el seu propi ofici amb l’humor peculiar que el caracteritza. Un director de cinema i una actriu aprofiten les pauses d’un rodatge per parlar de les diferències entre cel·luloide i digital, de menjar un àpat sofisticat amb coberts senzills i de la rellevància de Monica Vitti. Llargues converses en seqüències igual d’extenses que revelen més del que sembla sobre les mutacions del cinema contemporani i la naturalesa de les relacions humanes. Un exercici de reflexió metacinematogràfica sobre com les eines que s’utilitzen condicionen el contingut d’una obra.

* Estrena a Catalunya

Corneliu Porumboiu

Corneliu Porumboiu

(Romania, 1975). És el responsable de pel·lícules fonamentals del nou cinema romanès com 12:08 al este de Bucarest o Politist, adjectif, que, juntament amb El tesoro, demostren la seva versatilitat a l’hora de fer un retrat polièdric de la societat del seu país.

FILMOGRAFIA

El tesoro (2015), The Second Game (2014), When Evening Falls on Bucharest or Metabolism (2013, D’A 2014), Police, adjectif (2009), 12:08 al este de Bucarest (2006, D’A 2013)