WILD FIELD

WILD FIELD

El pessimisme i la decadència són, aparentment, les notes dominants del poble petit i solitari de la misteriosa estepa russa on Mitya exerceix de metge, gairebé sense recursos i sovint deixat de la mà de les supersticions dels seus pacients, uns personatges estranys i tràgics dominats per unes emocions crues i uns instints foscos. Rodada en uns paratges increïbles, que s’erigeixen gairebé en personatges muts, la pel·lícula pren aires d’eastern (quin altre nom pot rebre un western rodat a l’Est?) amb els corresponents tòpics fronterers, secundaris silenciosos i carismàtics, amenaces sempre latents i un element màgic i absurd que contrasta amb la sequedat i duresa de la vida a la regió. L’ànima de Wild Field és indubtablement russa: fosca i existencial, penetrant però distant, hilarant però tràgica. Ens trobem davant d’un Tot esperant Godot rural, cru, salvatge i al mateix temps enigmàticament bell.

Mikhail Kalatozishvili

Mikhail Kalatozishvili

Va néixer a Geòrgia el 1959 i es va llicenciar en direcció a l’Institut Nacional de Cinematografia el 1981. Ha treballat com a director d’art, guionista i productor. Des del 1973 viu a Moscou, on des del 2000 dirigeix la Fundació Mikhail Kalatozov, fundada pel seu avi, l’únic guanyador de la Palma d’Or de Cannes amb Cuando pasan las cigüeñas (1958). Va debutar en la direcció amb el curt Mechanic (1981). Wild Field es va presentar al Festival de Venècia, i posteriorment ha recorregut festivals d’arreu del món.

FILMOGRAFIA

Wild Field (2008), Two Atoms (2001), I Dream of Hunchbacked Tiflis (2001), Mysteries (2000), The Beloved (1992), Mechanic (curt, 1981)