UN BLANCO, BLANCO DÍA

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Un cap de policia retirat que s’acaba de quedar vidu comença a sospitar que la seva dona, morta en un accident de cotxe, li era infidel. Sense haver paït encara la pèrdua, cada cop es capficarà més en el tema, fins a arribar a un punt de no retorn. Un thriller amb aires existencials que s’ha convertit en una de les sensacions del cinema islandès recent, i que sota la seva superfície ofereix una reflexió sentida sobre el dol.

Premi Fondation Louis Roederer de la Révélation Masculine a la Setmana de la Crítica de Canes, millor pel·lícula, menció especial del Premi Scuola Holden i Premi Avanti! a Torí, millor actor i Premi del públic a Transilvania i Premi ARTE a Rotterdam.
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Hlynur Pálmason

Hlynur Pálmason

(Islàndia, 1984) Va començar la seva trajectòria com a artista visual i posteriorment es va endinsar en el cinema i es va graduar a l’Escola Nacional de Cinema de Dinamarca amb el guardonat curtmetratge En maler. La seva òpera prima, Winter Brothers, es va estrenar a la secció competitiva de Locarno, on va guanyar quatre premis, i a Sevilla, on va ser reconegut amb el Giraldillo de Plata a la millor fotografia.

FILMOGRAFIA

Un blanco, blanco día (2019), Winter Brothers (2017), Seven Boats (curt, 2014), En maler (curt, 2013), A Day or Two (curt, 2012)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.