ROUBAIX, UNE LUMIÈRE
Arnaud DesplechinEl celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.
El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.
L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.
Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.
Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.
Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.
Una mena de vídeo-diari personal de Charles Aznavour, gravat per ell mateix, que el cineasta Marco di Domenico ha transformat en un film introspectiu i avantguardista.
Un drama psicològic sobre el pes de la violència que va ser una de les sensacions de la Setmana de la Crítica de Canes. Una de les pel·lícules més contundents i hipnòtiques de la temporada.
Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.
Els nens d'una família immigrada de Mèxic als EUA esperen que la seva mare torni de treballar mentre observen el seu nou i insegur barri des de la finestra i somien poder anar a Disneyland.
Comèdia fresca i subversiva sobre un adolescent que coneix la noia dels seus somnis, però es troba amb un petit inconvenient: ella es pensa que és un noi trans. Un dels films indie de l’any.
La història d'amor més trencadora del cinema espanyol recent la protagonitzen una mare soltera i un extraterrestre interpretats per Bruna Cusí i Javier Botet i dirigida pels Burnin’ Percebes.
Documental que explora la vida i obra de Tarkovski: els seus records, la visió que tenia de l'art, les opinions i reflexions sobre el destí de l'artista i el significat de l'existència humana.
Versió restaurada de l’obra magna de Béla Tarr, de set hores de durada, a la qual un misteriós personatge que s’havia donat per mort torna al seu poble poc després de la caiguda del comunisme. Una obra de culte imprescindible.
Quan una família es queda atrapada en una petita illa deshabitada, apareixen les seves bèsties interiors. Una de les obres més pertorbadores de l’any, guardonada a Sant Sebastià.
Diari en primera persona sobre la identitat en aquests temps precaris i sobre la possibilitat de sobreviure gràcies al cinema, amb reminiscències de l'Arrebato d'Iván Zulueta.
Des de Polònia ens arriba aquesta impactant coming-of-age, retrat sobri i rigorós sobre una adolescent que ha hagut de madurar a la força, entre orfenats corruptes i famílies d’acollida disfuncionals.
Film tant lúcid com inclassificable que es basa lliurement en la vida —i mort— del poeta romàntic Heinrich von Kleist i la dona que el va acompanyar en el seu progressiu desassossec i qüestionament vital.
Distopia sobre un exsoldat amb estrès post-traumàtic que s’unirà a una missió per exhumar les víctimes d’una guerra amb Rússia que ha destruït Ucraïna.
Buenos Aires, anys noranta. Una nena de deu anys viu alternadament amb els seus pares divorciats. Quan la mare li proposi marxar d’Argentina, ella s’hi negarà i posarà en marxa en pla per quedar-se.
El director fetitxe del D'A torna al festival amb la seva darrera pel·lícula, El corazón rojo, amb Louis Garrel com a McGuffin de luxe i l’aparició especial dels Hidrogenesse i Masoniería.
Una sorprenent i provocativa coming-of-age sobre la relació entre joves, el ball disco i el fanatisme religiós on brilla la interpretació de Josefine Frida Pettersen, coneguda per la sèrie Skam.
Film sobre la vida d’una família durant un any a la ciutat de Fuyang, al sud-est de la Xina. Una de les pel·lícules asiàtiques més imponents de l'any, amb ecos de Hou Hsiao-hsien.
Autoficció sincera, descarnada i poètica sobre la infància, el primer amor, el compromís sentimental i la feina en el context de la crisi econòmica. Un dels grans debuts del cinema espanyol d'enguany.
Periple nocturn amb tocs surrealistes d’una dona immigrant que s’adorm a l’últim trajecte de metro, amb Brussel·les com a microcosmos de la diversitat europea actual.
Entre el documental i l'assaig, l'observació detinguda i el comentari polític, aquesta pel·lícula parla del barri barceloní de Sant Antoni, de la gentrificació i de les persones que habiten la zona.
Una potent road movie en què un pare i el seu fill petit transporten el cadàver del fill gran, mort durant el conflicte entre Ucraïna i Rússia, per enterrar-lo a la seva regió natal, Crimea.
Entre l'estranyesa i el misteri, els paisatges mentals i el folklore alpí, Hotel és un relat inquietant sobre la treballadora d’un hotel que indaga sobre la desaparició de la seva predecessora.
La directora parteix d’un fet autobiogràfic i de les actuacions de familiars i amics per construir un film sobre la crisi psicològica que va patir durant un estiu a la seva ciutat natal.
Una pel·lícula que juga amb diferents narratives, estètiques i gèneres al voltant d’una mena de ciència-ficció afrofuturista. Un Matrix en àcid.
Una científica conrea una planta que genera un estrany benestar... Però això és a causa de la ciència o d'una progressiva deshumanització? Una paràbola social terrorífica i sorprenent.
Una noia malalta recupera la mobilitat en un viatge a Lourdes i això genera escepticisme i enveges. Un film misteriós sobre el misticisme i una crítica sobre l'explotació de la fe protagonitzat per la magnètica Sylvie Testud.
Una exploració punyent sobre la toxicitat de l’integrisme religiós i la incomprensió juvenil rodada en vídeo digital i amb actors no professionals que va suposar el debut en el llargmetratge de Jessica Hausner.
Un retrat femení únic a través del personatge de la Mami, una dona que es dedica a tenir cura del backstage d’un dels cabarets més mítics de Ciutat de Mèxic. Un microcosmos on, nit rere nit, té cura de les seves ballarines.
Fascinant documental d’autoficció mil·lennista, que ofereix una radiografia pròxima i sense tabús sobre l'amor i les relacions modernes.
Diari íntim d'una dona de classe benestant il·lustrat per filmacions casolanes. Però fins a quin punt tot això és real? Sorprenent film fet a partir d'imatges d'arxiu que va triomfar a Rotterdam.
Després de deu anys casats, un matrimoni comença a replantejar-se la seva relació i fins i tot la seva sexualitat. Un film naturalista i absorbent que transcorre durant 24 hores a la ciutat de Bucarest.
L'obra mestra desconeguda del Nou Cinema Gallec, dirigida pel director xilè Cristóbal Arteaga, és un thriller immòbil que té lloc en un petit poble on un misteriós crim desencadena tota mena de reaccions.
Film que es distancia, amb humor i fantasia, dels típics drames socials i que explica la història d’una adolescent que veu en el circ la seva esperança per fugir del context en el qual viu.
Sòlida òpera prima, misteriosa i atmosfèrica, que segueix la relació d'amistat secreta entre una noia adolescent i un home de més de trenta anys que està obsessionat amb ella.
Un jove carnisser de Letònia arriba a Brussel·les amb l’esperança de poder guanyar-se millor la vida, però és traït per un col·lega. Una impactant pel·lícula sobre immigració i esclavitud moderna.
Un matrimoni en crisi i la seva filla somnàmbula viatgen per passar el cap d’any en una casa de camp amb la família. Un cop allà, no tardaran a sortir draps bruts, recels, amenaces i baralles.
Una cèlebre actriu (Gong Li) viatja a la Xangai ocupada per a actuar en una obra de teatre una setmana abans de l’atac japonès a Pearl Harbor. Un melodrama d’espionatge en un blanc i negre imponent.
Una de les perles ocultes de la temporada, propera a Bacurau i al cinema de Pedro Costa, que per via de la faula reflexiona sobre el progrés i el capitalisme a Lesotho.
Una noia entra a la cuina i es prepara un sandvitx. Aquesta acció aparentment banal es converteix, en mans de Hausner, en una sublimació obsessiva tant absurda com existencial.
Kurosawa segueix, en el seu nou film, a una presentadora de televisió que es posa a prova a si mateixa filmant un programa de viatges a l’Uzbekistan. Una raresa fascinant i ombrívola.
Festival d’humor marcià i surrealista que ha portat a comparar el debut d'aquest director canadenc amb un encreuament entre Guy Maddin, David Lynch i John Waters.
Un viatge a la infància de la directora a través de velles cintes de vídeo que contenen un univers que potser no és el que ella recorda... Una pel·lícula de misteri que és també un exorcisme.
Comèdia minimalista, divertida i lleugera, que segueix les passes d'una jove becària a l'estiu, en una petita editorial, enfrontada als dubtes que provoquen l'amor i el desig en l'era del WhatsApp.
El trajecte en moto de la Lucía per a trobar-se amb el seu germà una nit de dissabte es converteix en un viatge cap a una experiència atroç. El nou curt d'Álvaro Gago no deixarà ningú indiferent.
Un curt d'animació revolucionari que aborda la qüestió del cos femení i de com representar-lo, i que va ser un dels films més polèmics del passat Festival de Locarno.
El debut de Maria Espinach és un retrat estiuenc del pas a l'edat adulta fet en contra de tot, amb una ràbia que s'expressa amb un estil tan rigorós que no pot deixar indiferent ningú.
Una nit de festa entre un grup de nois i noies agafa, a mesura que avança, un to tèrbol i inquietant. Una pel·lícula sobre els comportaments heretats, les relacions sexuals i el rol de la dona.
Després d’una nit de festa, dos amics encaren un nou dia quan de sobte apareix una desconeguda que ho farà trontollar tot. Un curt sobre les contradiccions de tota una generació.
Un dia assolellat, una piscina, un grup de gent que gaudeix del temps d'oci… Tot resulta quotidià i divertit fins que passa una cosa que ho canvia tot.
Un noi oriental arriba a Los Angeles carregat de somnis i es topa amb la crua realitat. Una petita joia d'animació precisa i elegant que és també un manifest generacional.
Basada en un cas real, aquesta història parla de les víctimes de la violència feixista, però també del dolor d'una família que no aconsegueix superar la mort d'un dels seus membres.
En una habitació d'hotel, una dona manté una conversa telefònica amb algú i desgrana l'argument d'una pel·lícula que li ha servit per prendre's les coses d'una altra manera.
Seleccionat a la Berlinale, Panteres és un potent film sobre el cos de la dona i les maneres en què es representa, sobre una mirada i el que pot deduir-se a través d’ella.
Som en un poble, però podríem ser a la fi del món. I seguim una dona que no sabem on ens portarà… Una inquietant mescla de drama social, cinema fantàstic i comèdia absurda.
Un cineasta espanyol camina pels carrers de Vigo i pensa en una possible pel·lícula, que acaba sent filmada per dos cineastes argentins.
Notes sobre un viatge que es converteixen en reflexions sobre el temps, la vida que passa, el món que ens envolta… Un mosaic visual enlluernador i fascinant.
Una noia perseguida pels fantasmes emocionals d'una antiga relació torna a Barcelona i es troba una ciutat transformada pel turisme i la gentrificació.
Vagi on vagi, sigui on sigui, sembla que al Juan no li surti mai res bé, sembla que sempre se li aigualeixin els plans. Un curt divertit i commovedor sobre la relació d’un home amb l’aigua.
Un home sobreviu entre les ruïnes de la seva vida evocant els records que li queden amb les seves mans. Un poema fílmic amb una fotografia evocadora narrat per José Sacristán.
Miguel Rojas Palencia filma, en precioses imatges de súper-8, el que sembla un diari i en el fons és una exploració del món, exterior i interior.
Partint d'una sèrie de textos literaris, diverses microhistòries componen un mosaic fascinant sobre la solitud, la necessitat de comunicació, el record i la memòria.