Pel·lícules

2/DUO

Nobuhiro Suwa

El debut de Suwa ja incidia de ple en una de les constants de la seva filmografia: les complicacions de les relacions humanes, en aquest cas, de parella.

3/4

Ilian Metev

Un retrat íntim prodigiós —amb actors no professionals— que parteix de la intimitat de la llar per crear un discurs sociopolític universal.

A CIAMBRA

Jonas Carpignano

Una de les revelacions de l'any. Un film produït per Martin Scorsese ambientat en una comunitat gitana a la regió de Calàbria i protagonitzat per un lluminós noi de 14 anys.

ACCIDENCE

Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson

Curtmetratge que completa la sessió de The Green Fog i experimenta amb la figura del doppelgänger, amb ecos de David Lynch i moltes de les constants dels seus autors.

AINHOA, YO NO SOY ESA

Carolina Astudillo Muñoz

Una crònica alternativa dels noranta a través de l’Ainhoa del títol: una emigrant basca a Barcelona que escrivia en el seu diari allò que no gosava explicar.

ALIVE IN FRANCE

Abel Ferrara

Passeig pel costat salvatge d'una de les grans personalitats del cinema independent, en un documental que explora la música dels seus films. Un autohomenatge en tota regla.

AMANTE POR UN DÍA

Philippe Garrel

Philippe Garrel segueix indagant en l’amor, el desamor, la gelosia, el desig i la infidelitat, aquest cop prenent com a punt de partida el complex d’Electra.

ANA DE DÍA

Andrea Jaurrieta

La cloenda del D'A 2018 és una de les revelacions de la temporada, el primer llarg de ficció de la prestigiosa cineasta i videoartista Ana Jaurrieta, protagonitzat de manera memorable per Ingrid García-Johnson.

ARÁBIA

Affonso Uchôa, João Dumans

Una road movie atípica i amb aires de western contemporani que mostra el bon estat de salut del cinema d’autor brasiler.

AVA

Sadaf Foroughi

Una coming of age ubicada a Teheran en què una jove es rebel·la contra un sistema social totalitari. Tota una revelació.

BIENVENIDA A MONTPARNASSE

Léonor Serraille

Un superèxit del cinema independent francès que segueix l'odissea d’una noia impulsiva, lliure i vitalista que torna a París decidida a reinventar-se.

BRAGUINO

Clément Cogitore

Una de les pel·lícules més misterioses i hipnòtiques de la temporada que ens porta a una de les zones més perdudes de Sibèria.

BROTHERS

Bram Schouw

Un viatge per carretera mostra de manera dolorosa les diferències entre dos germans, que es veuran abocats a seguir camins diferents.

LA CÁMARA DE CLAIRE

Hong Sang-soo

Un divertiment aparentment lleuger que torna a unir el director coreà amb la gran actriu francesa Isabelle Huppert.

CASA DE NINGÚ

Íngrid Guardiola

Un assaig fílmic apassionant, emotiu i alhora implacable que observa la posició de la vellesa dins el nostre sistema polític.

THE CHARMER

Milad Alami

Un intens drama psicològic que planteja una mirada única sobre la diversitat cultural europea en què els assumptes de raça i classe conviuen en un film captivador.

CHESIL BEACH

Dominic Cooke

Fantàstica adaptació de la novel·la d’Ian McEwan protagonitzada per Saoirse Ronan i Billy Howle amb la repressió sexual i el qüestionament de l'amor romàntic de fons.

CHIEN

Samuel Benchetrit

Un comèdia boja i destralera que denuncia la deshumanització en la societat contemporània, amb certa reminiscència al cinema de Lanthimos.

CLÉO & PAUL

Stéphane Demoustier

Aquesta petita joia segueix dos nens petits —fills del director a la vida real— que es perden per un parc del París de després dels atacs terroristes.

COCOTE

Nelson Carlo de Los Santos Arias

Un film que s’allunya dels estàndards habituals del cinema social llatinoamericà i que es rebel·la com una experiència religiosa brutal i psicotròpica.

COLO

Teresa Villaverde

Reflexió sobre els estralls de la crisi econòmica a Portugal en un film intimista centrat en el dia a dia d’una família de classe mitjana.

CON EL VIENTO

Meritxell Colell

Magnífic debut en la direcció que explora les distancies físiques i emocionals emmarcat en el magnífic espai rural d’un poblet de Burgos.

UN COUPLE PARFAIT

Nobuhiro Suwa

Amb Valeria Bruni Tedeschi i Bruno Todeschini, una emotiva pel·lícula que reflexiona sobre les relacions de parella.

CURTS UN IMPULSO COLECTIVO 1

Diversos

Primer programa de curts dins la secció Un impulso colectivo amb treballs de Castro, Anna Petrus, Clara Roquet, Blanca Camell Galí, Belén Funes i Álvaro Gago.

CURTS UN IMPULSO COLECTIVO 2

Diversos

Segon programa de curts de la secció Un impulso colectivo amb Ramón Lluís Bande, Luis López Carrasco o Ángel Santos.

THE DAY AFTER

Hong Sang-soo

Una comèdia sentimental preciosa i madura carregada de lectures en un embolic d’errors i casualitats, de la mà del gran mestre del cinema coreà.

DEDE

Mariam Khatchvani

Un melodrama impactant que qüestiona la xacra de les tradicions i convencions socials a Geòrgia.

DHOGS

Andrés Goteira

Un film coral on trobem influències de Lynch, Tarantino o els germans Coen, però portat al límit, sense contemplacions.

DIE TOMORROW

Nawapol Thamrongrattanarit

Una reflexió sobre la fragilitat de la vida humana sense deixar-se endur pel pessimisme. Una veritable sorpresa del cinema asiàtic recent.

DISOBEDIENCE

Sebastián Lelio

La primera pel·lícula nord-americana de Sebastián Lelio (guanyador de l'Oscar per Una mujer fantástica) és un altre retrat desarmant i directe de dones extraordinàries.

AS DUAS IRENES

Fabio Meira

Un joc d’identitats entre dues noies en una trama plena de secrets i mentides que les dues adolescents viuen com una aventura.

LA EDAD ATÓMICA

Héléna Klotz

Un viatge nocturn per la ciutat, el desig i l’amistat en un film que es mou entre la nostàlgia i el desengany d’una generació.

EN ATTENDANT LES HIRONDELLES

Karim Moussaoui

Una visió calidoscòpica i humana de l’Algèria contemporània a través de tres relats convergents. Guanyadora del Premi Especial del Jurat i millor director a Gijón 2017.

ESCORÉU, 24 D’AVIENTU DE 1937

Ramón Lluís Bande

Un dels documentalistes més coherents i rigorosos del cinema espanyol recent, amb una nova reivindicació de la memòria històrica i els oblidats de la Guerra Civil.

A ESTACIÓN VIOLENTA

Anxos Fazáns

Basat lliurement en el llibre homònim de Manuel Jabois, el film és el retrat melancòlic d’una generació perduda, amb la mort com a eix vertebrador.

LOS FANTASMAS DE ISMAËL

Arnaud Desplechin

La pel·lícula inaugural de Canes 2017 és un film apassionant, amb una història plena d’arestes i un repartiment format pels intèrprets més destacats del cinema francès.

FASENUOVA SOBRE MAYA DEREN

Musicació en directe de quatre de les obres de Maya Deren de la mà de Fasenuova, autèntics referents de l’electrònica underground.

FIRST REFORMED

Paul Schrader

Un dels mestres del cinema nord-americà presenta un dels seus millors treballs des de fa anys, un drama moral sobre el dol amb Ethan Hawke i Amanda Seyfried.

FROST

Sharunas Bartas

Un discurs subtil i en primera persona de les calamitats de la guerra en un film contundent, de paisatges gèlids i carregat de lirisme. Amb Vanessa Paradis.

EL FUTURO QUE VIENE

Constanza Novick

Aquesta producció de Lisandro Alonso és una oda a l’amistat femenina que segueix les vides, durant diverses etapes, de dues dones.

GOOD TIME

Benny Safdie, Josh Safdie

Oportunitat única de veure en pantalla gran un dels millors films de l'any. Un clàssic de culte instantani amb Robert Pattinson de protagonista.

GRAIN

Semih Kaplanoglu

Una proposta de ciència-ficció realment ambiciosa, amb un repartiment internacional encapçalat per un genial Jean-Marc Barr.

THE GREEN FOG

Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson

Tot un festí cinèfil que reinterpreta el Vértigo de Hitchcock a partir d'un collage de pel·lícules i sèries de televisió antigues rodades a San Francisco.

GRÍMSEY

Richard García, Raúl Portero

Una road movie que és també una exploració sobre l’amor pels paisatges gèlids i desconeguts d'Islàndia.

GUTLAND

Govinda Van Maele

Una de les propostes més genuïnes de la temporada passada, amb un joc de miralls impregnat de suspens i humor que reinventa el cinema negre.

HANNAH

Andrea Pallaoro

La gran Charlotte Rampling broda un d'aquells personatges de món interior complex que tan bé sap retratar. Copa Volpi a la Biennale de Venècia.

HIGH FANTASY

Jenna Bass

Rodada amb un telèfon mòbil, el segon film d’aquesta directora sud-africana la va convertir en una de les revelacions del TIFF 2017.

H STORY

Nobuhiro Suwa

Protagonitzat per una genial Béatrice Dalle, el film es mou entre la ficció i el documental i reflexiona sobre el valor de les imatges en la memòria col·lectiva.

I AM NOT A WITCH

Rungano Nyoni

Una pel·lícula social que combina la denúncia amb l’humor negre i que ha arrasat al circuit de festivals.

I HATE NEW YORK

Gustavo Sánchez

Radiografia calidoscòpica de l'escena underground de Nova York de la mà de quatre artistes i activistes trans.

INVISIBLE

Pablo Giorgelli

Una petita joia que ratifica el talent narratiu d’un dels realitzadors més interessants del cinema llatinoamericà de l’última dècada.

JEAN-FRANÇOIS I EL SENTIT DE LA VIDA

Sergi Portabella

Una comèdia malenconiosa sobre un parell de joves que no acaben de trobar el seu lloc al món. Una de les pel·lícules més originals del cinema català recent.

LEAN ON PETE

Andrew Haigh

El director de 45 años desmitifica el western en aquest film sobre un adolescent que inicia una odissea vital acompanyat d'un cavall de carreres en hores baixes.

EL LEÓN DUERME ESTA NOCHE

Nobuhiro Suwa

Un film esplèndid en què un immens Jean-Pierre Léaud s’enfronta des de la ficció i l’ofici d’actor a la mortalitat i els fantasmes del passat.

MADAME HYDE

Serge Bozon

Comèdia embogida amb Isabelle Huppert, molt allunyada del seu registre habitual, que parteix del realisme social per avançar cap a una fantasia sorprenent.

MADEMOISELLE PARADIS

Barbara Albert

Cinema d’època amb un punt retorçat, que retrata de manera implacable la burgesia europea a partir de la història real de la pianista i compositora cega Maria Theresia von Paradis.

A MAN OF INTEGRITY

Mohammad Rasoulof

Film de crítica social d'alta volada, sobri i sense estridències, que ens mostra l’Iran com un país que se sustenta sobre un sistema podrit.

MATAR AL PADRE

Mar Coll

Presentació dels dos primers capítols d’aquesta sèrie produïda per Movistar+ i amb segell d’autora.

MORE

Onur Saylak

La violència com a únic motor transformador és l’eix sobre el qual es desenvolupa la narrativa d’aquesta brillant òpera prima.

M/OTHER

Nobuhiro Suwa

Un film ambigu i madur en què es veuen les dots del director per les escenes íntimes, amb bones dosis d’improvisació interpretativa.

MRS. FANG

Wang Bing

Una nova fita d’un dels millors documentalistes del moment, enfrontat ara als darrers dies de vida d’una dona xinesa malalta d’Alzheimer.

MY PURE LAND

Sarmad Masud

Sorprenent neowestern feminista ubicat al Pakistan rural i que denuncia el sistema patriarcal del país. Una pel·lícula de resistència femenina basada en una història real.

NADIE NOS MIRA

Julia Solomonoff

Crònica d’un emigrant fracassat, la nova pel·lícula de Julia Solomonoff és també una carta d’amor i odi a la ciutat de Nova York. Produïda per Isabel Coixet.

NIGHT IS SHORT, WALK ON GIRL

Masaaki Yuasa

Film d'animació que descriu una història d’amor adolescent amb estil elegant i una trama de comèdia boja.

NO QUIERO PERDERTE NUNCA

Alejo Levis

Una reformulació contundent del gènere de fantasmes des d’un punt de vista íntim i surrealista, amb una clara influència del cinema de terror dels setanta.

OH LUCY!

Atsuko Hirayanagi

Una pel·lícula encantadora i alhora salvatge que reflexiona sobre la identitat i que té una de les antiheroïnes més memorables dels últims anys.

PENÈLOPE

Eva Vila

La directora parteix de L’Odissea d’Homer per replantejar el relat clàssic mostrant un Ulisses més antiheroic i una Penèlope resolta i apoderada.

PERROLOBO (LYCISCA)

Gerard Ortín Castellví

Una de les propostes més originals del cinema espanyol recent, una pel·lícula que no s’assembla a cap altra.

PERSON TO PERSON

Dustin Guy Defa

Un dels films indies de l’any en un multirelat divertit, introspectiu i fascinant que desprèn una gran llibertat creativa.

PRINCESITA

Marialy Rivas

Un conte moral força cru, però d’estètica lluminosa, amb què la cineasta denuncia el totalitarisme masculí respecte el cos de la dona.

PUTA Y AMADA

Marc Ferrer

Un dels directors més personals del cinema fet a Barcelona presenta una comèdia moral sobre el final de la joventut i la pèrdua d'ideals.

QUIERO LO ETERNO

Miguel Ángel Blanca

Una obra poètica, impactant i nihilista que segueix un grup d’adolescents que viu en una realitat pròpia.

RAZZIA

Nabil Ayouch

Una obra valenta i poderosa que mostra les contradiccions del Marroc actual en una pel·lícula calidoscòpica que esdevé una èpica oda a la llibertat.

SOLDATII. POVESTE DIN FERENTARI

Ivana Mladenovic

Un relat d’amor atípic que muta en un joc de necessitat i poder sense guanyadors, i que trenca amb la narrativa tradicional LGBTI.

SOLLERS POINT

Matt Porterfield

Un dels directors més destacats del nou cinema independent, retratista amarg d’aquells Estats Units on el somni americà sempre passa de llarg.

SOTABOSC

David Gutiérrez Camps

Una crònica social sobre la immigració, entre l’hiperrealisme i la fantasia, de la mà del director de la celebrada The Juan Bushwick Diaries.

TA PEAU SI LISSE

Denis Côté

En aquest documental, Côté observa amb la seva elegància habitual què hi ha al darrere del món del culturisme i el culte al cos.

TEMPESTAD

Tatiana Huezo

Sessió especial commemorativa del 20è aniversari del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra.

TIEMPO COMPARTIDO

Sebastián Hofmann

Una sàtira ferotge i negríssima sobre la classe mitjana mexicana que va guanyar el premi al millor guió de la secció World Cinema a Sundance.

TRINTA LUMES

Diana Toucedo

Una pel·lícula màgica sobre un petit poble gallec, amb una visió antropològica única i tocs de conte de terror gòtic.

LES UNWANTED DE EUROPA

Fabrizio Ferraro

Lluís Miñarro coprodueix aquest film sobre els darrers dies de vida del pensador alemany Walter Benjamin.

EL VENT ÉS AIXÒ

Pere Vilà + l’IES Sobrequés de Girona

El film aborda l’anorèxia en un treball originat com a exercici educatiu que esdevé cinema en estat pur.

VER A UNA MUJER

Mònica Rovira

Un debut que enlluerna, una pel·lícula sincera, honesta i imparable en un exercici introspectiu rodat en un blanc i negre magnífic.

EL VIAJE DE NISHA

Iram Haq

La submissió de la dona en la cultura pakistanesa és el tema principal d’aquest film contestatari que aborda amb valentia un problema complex.

VILLAGE ROCKSTARS

Rima Das

Un himne tendre i esperançador que uneix els dos millors leitmotivs possibles: el cinema i la música.

WESTERN

Valeska Grisebach

Una de les pel·lícules més aplaudides del 2017, una exploració penetrant dels xocs culturals i els retrets entre els treballadors de diferents països.

YO LA BUSCO

Sara Gutiérrez

Una pel·lícula que comença com una mena de comèdia generacional amb repunts costumistes per acabar amb un to més fosc, oníric i inquietant.

YUKI & NINA

Hippolyte Girardot, Nobuhiro Suwa

Un retrat sincer sobre la infància centrat en l’amistat entre dues nenes de París carregat de realisme màgic.