Premis i jurat

PREMIS

  • PREMI TALENTS – 10.000 € per la millor pel·lícula – Secció TALENTS
  • PREMI MOVISTAR+ – Adquisició dels drets d’emissió per part de Movistar+ per un import de 12.000 € – Secció UN IMPULSO COLECTIVO
  • PREMI OPENECAM – Cessió de les instal·lacions i material tècnic de l’ECAM –Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid (amb un valor màxim de 10.000 € i sempre que les instal·lacions/recursos estiguin disponibles) per a la realització o postproducció de la següent pel·lícula del director o directora guardonat – Secció UN IMPULSO COLECTIVO
  • PREMI DE LA CRÍTICA – Amb la col·laboració de l’ACCEC – Secció TALENTS
  • PREMI DEL PÚBLIC – Participen totes les seccions del festival, excepte inauguració, clausura i retrospectiva
  • PREMI DEL PÚBLIC SALA JOVE – Secció SALA JOVE
  • PREMI DEL PÚBLIC AL MILLOR CURT – Secció UN IMPULSO COLECTIVO

JURAT PREMI TALENTS

ANDREA STAVENHAGEN 

Després de dirigir Cortometraje d’IMCINE i el Centro de Capacitación Cinematográfica, va estar a càrrec de l’Encuentro Iberoamericano de Coproducción i altres activitats d’indústria del Festival de Guadalajara durant deu anys. Va codirigir el Taller Morelia Lab. Actualment és delegada per a Llatinoamèrica i experta del Foro de Coproducción Europa-América Latina del Festival de Sant Sebastià, coordinadora de les iniciatives professionals del Festival de Morelia i programadora del Festival de Sant Cristóbal de las Casas, Mèxic.

VANESA FERNÁNDEZ GUERRA

Directora de ZINEBI-Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao. És doctora i professora en Comunicació Audiovisual a la Universitat del País Basc (UPV/EHU). Actualment és professora invitada al Màster de Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB. També ha participat a nombroses comissions de valoració de desenvolupament i producció de projectes cinematogràfics i en col·loquis d’experts i sessions de Pitching a diversos festivals internacionals.

SERGI PÉREZ

Llicenciat en Belles Arts i graduat a l’ESCAC, Sergi Pérez va debutar amb El camí més llarg per tornar a casa (D’A 2015), que va obtenir nombrosos premis, entre els quals cal destacar el Gaudí a la millor pel·lícula i el Sant Jordi a la millor òpera prima. Combina la carrera cinematogràfica amb la publicitat, la il·lustració, els videoclips, el curtmetratge i la docència. Imparteix classes a l’ESCAC des de 2006 en el Grau i en el Màster en Direcció. Actualment prepara el seu segon projecte, la pel·lícula El hombre sin talento.

JURAT UN IMPULSO COLECTIVO

MARÍA RUBÍN

És llicenciada en Ciències de la Informació i ha cursat el Màster en Televisió a la Universitat de Nova York. A Movistar+ ha dirigit el departament de curtmetratges i de programes com La Noche + Corta. Comissària en el projecte Culturas de 2008 amb motiu de l’Any Europeu del Diàleg Intercultural. Membre del comitè avaluador de diverses convocatòries del Fondo para al Desarrollo Cinematográfico de Colòmbia l’any 2015. Actualment és responsable de cinema espanyol a Movistar +.

SERRANA TORRES

Llicenciada en Estudis Cinematogràfics a l’Escola de Cinema d’Estocolm. Sempre ha estat vinculada a les arts i a la indústria del cinema i ha treballat com a cineasta, productora i guionista a Estocolm, Tanzània i Barcelona, on resideix actualment. També és cofundadora d’Intropía Media, productora dedicada a la creació i producció de contingut audiovisual per a diferents plataformes, especialitzada tant en documentals de creació com en productes audiovisuals digitals.

GEMMA VIDAL

Ha treballat com a coordinadora de producció a Avalon. Prèviament va treballar als departaments de vendes internacionals, producció i programació a festivals com Alcine, Documenta Madrid, Cinema Jove, Interfilm Berlin i el Festival de Films de Femmes de Créteil. El seu últim treball com a productora és el curt Todas íbamos a ser reinas (2018), seleccionat al Festival de Mont-real, Seminci i Xixón, entre d’altres. Actualment està al capdavant del programa de desenvolupament de llargmetratges La Incubadora de The Screen/ECAM.

JURAT DE LA CRÍTICA

VANESSA AGUDO

Historiadora de l’art, crítica i programadora de cinema. El 2010 va entrar a formar part de la revista Lumière. Des de 2011 col·labora de manera simultània a la revista Détour. Algunes de les publicacions especialitzades en les quals ha participat són: Internacional Godard (Lumière, 2010) o Jeannette Muñoz. El paisaje como un mar (Lumière, 2017). Actualment també és redactora a Contrapicado. Ha presentat sessions al Zumzeig, l’Xcèntric o la Filmoteca de Catalunya.

JESÚS GONZÁLEZ

Llicenciat en Història de l’Art (UB) i diplomat en Magisteri (UAB). Editor del programa de ràdio Banda Sonora i col·laborador habitual en el programa d’actualitat cinematogràfica Son al cine de Mataró Ràdio. Escriu crítica de cinema a Tribuna Maresme i Crazy Friday. Com a membre de l’ACCEC, ha format part dels jurats FIPRESCI als festivals de Motovun (Croàcia) i Odessa (Ucraïna). També ha estat jurat del Festival de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona. Forma part del col·lectiu Hotel Elèctric, encarregat de la divulgació i difusió del cinema.

ANA USLENGHI

És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB i ha cursat el Màster en Cinema i Audiovisual Contemporani a la UPF. Ha treballat en l’arxiu del CCCB i actualment forma part de l’equip de redacció de SoFilm Espanya i és editora de la revista mensual dels cinemes MK2. Ha escrit per a mitjans com Transit, Visual404, Númerocero i ha publicat articles per al catàleg i el diari de Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.