Premis i jurat

 

JURAT PREMI TALENTS

PABLO DERQUI

Va estudiar interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. En teatre ha treballat amb directors com Marta Angelat, Oriol Broggi, Andrés Lima o Julio Manrique, entre altres. En televisió, ha participat en sèries com Ventdelplà, Hispania, Isabel, Nit i dia, Pulsaciones o La Catedral del Mar. I en el cinema, en projectes com Salvador, Del amor y otros demonios, Los ojos de Julia, María (Y los demás) o Neruda.  Actualment segueix de gira amb Calígula, obra de teatre dirigida per Mario Gas.

LOIS PATIÑO

Cineasta i videoartista. Les seves videoinstal·lacions s’han presentat a centres d’art com el MACBA, la Copperfield Gallery (Londres) o el CC San Martín (Buenos Aires) i a fires d’art com Paris Photo, ARC Madrid o Unseen (Amsterdam). Festivals com el de Nova York o el BAFICI s’han centrat en la seva obra, i l’any 2016 va obtenir una beca Robert Fulton III per a directors emergents a la Universitat de Harvard. El seu primer llargmetratge, Costa da Morte (2013), va rebre el premi a millor director emergent a Locarno, així com altres guardons a Jeonju, FICUNAM, Valdivia (Xile) o Sevilla.

HEBE TABACHNIK

Té vint anys d’experiència com a programadora i assessora de festivals de cinema. És programadora sènior de cinema mundial al Festival Internacional de Cinema de Seattle i al Festival Internacional de Cinema de Palms Springs (PSIFF), i directora artística del Festival Cine Latino de Minneapolis Saint Paul. Forma part del consell directiu del Dance Camera West (DCW) i ha treballat per als festivals de Sundance, Los Angeles i Guadalajara. 

JURAT DE LA CRÍTICA

IGNASI FRANCH

Filòleg de formació, exerceix de periodista cultural i crític cinematogràfic des de l’any 2003. Escriu regularment a les publicacions generalistes El Diario, Directa i El Salto. També col·labora més ocasionalment amb altres mitjans com ara al Ara Play, Caimán Cuadernos de Cine, Crític, Enderrock o la revista en línia Transit. És membre de l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC).

DANIEL JIMÉNEZ PULIDO

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat diversos cursos d’anàlisi cinematogràfica a La Casa del Cine i ha col·laborat a les webs Cinema ad Hoc i El Antepenúltimo Mohicano, pels quals ha realitzat diverses cobertures de festivals locals. També ha col·laborat en revistes digitals com Cine Divergente, Cine Maldito i Transit Cine

DANIEL PÉREZ-PAMIES

Doctorand en Comunicació per la UPF, amb una tesi sobre cos i gest en el cinema digital, ha cursat el Grau en Comunicació Audiovisual (UV), Màster en Direcció Cinematogràfica (ESCAC) i Màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis (UPF). Ha treballat a L’Atalante, Revista d’Estudios Cinematográficos i com a assistent de docència a la UPF. Actualment alterna col·laboracions com a crític a Insertos, Revista de Cine amb publicacions en altres mitjans especialitzats com Cine Divergente, Visual 404 i Transit: cine y otros desvíos.