Pel·lícules

ADALAMADRINA

Carlota Oms

El primer curtmetratge de Carlota Oms ha aconseguit convertir-se, en molt poc temps, en un clàssic instantani. Va participar al Festival de Sundance.

AFTER-WORK

Manuel Palma

El que comença com un curtmetratge conceptual acaba com una metàfora del nostre temps. I un treball sonor brillant acaba de donar forma a aquesta poderosa al·lucinació cinematogràfica.

LA ALEGRÍA DE VIVIR

Miguel Rojas

Una ficció desbocada, exuberant, que barreja les experiències del director amb referències a unes quantes obres literàries per estructurar una història de misteriosa bellesa.

ANCORA LUCCIOLE

Maria Elorza

Pel·lícula emocionant i il·luminadora que aborda el progrés i la pèrdua, i la possibilitat d'un nou futur, en un estil que barreja el cinema-assaig amb l'experimentació.

BOYFRIEND

David Moragas

Dos homes joves es lliuren i s'enfronten entre si en el joc de l'amor en una estratègia en la qual el cinema i el fet de filmar aquestes mateixes relacions tenen un paper transcendental.

LA CASA DE JULIO IGLESIAS

Natalia Marín

El nou curt de Natalia Marín parteix de l'arquitectura per fer visibles alguns dels trets del gran simulacre contemporani.

CENDRA

Tariq Porter

A través dels espais i els cossos, d'una posada en escena rigorosa i evocadora, el director ens parla també del poder que té el cinema de convocar espectres silenciosos.

UN CHICO CUALQUIERA ROSARIO SOLO HAY UNA

Àlex Monner

El debut en la direcció d'Àlex Monner compta amb una interpretació desbordant d'una Loles León que sembla sortida directament d'un film d'Almodóvar.

CORRE BRILLA LUZ LUZ

Miguel Ángel Blanca, Jordi Díaz Fernández

Curtmetratge d’un dels grans talents del nou cinema espanyol. Paisatges en la foscor, accions estranyes i inconnexes, un panorama apocalíptic.

LA COSA VUESTRA

María Cañas

Només María Cañas podia passar de fer broma sobre els costums espanyols a parlar de La Manada i la violència masclista, i amb un muntatge molt heterogeni.

DE L’AMITIÉ

Pablo García Canga

Un preciós exercici de posada en escena que explica una història d'amor i amistat entre dos homes i una dona.

GRBAVICA

Manel Raga

Adaptació d'un conte de Franz Kafka en la línia del cinema de Béla Tarr, aquest curt es remunta a la guerra de l’Exiugoslàvia per construir un relat polièdric rodat en un blanc i negre fascinant.

IT IS ALL RIGHT HERE

Teresa Sendagorta

Entre el cinema i el videoart, la directora juga amb les repeticions, les veus descontextualitzades i altres estratègies per deixar entreveure una sèrie d'imatges que es reprodueixen constantment a si mateixes.

LOS QUE DESEAN

Elena López Riera

Un concurs avícola serveix a la veu de la directora per elucubrar sobre les seves arrels, la manera com s’hi sent unida i la distància inevitable que la separa d'aquest món.

LA MALA FE

Elena Pauné, Eva Pauné, Marina Pauné

Un conte moral ambigu, una història d'aprenentatge i iniciació que mai oblida les zones més fosques de la infantesa, aquelles que ens poden marcar per sempre.

MILLIONS (AND MILLIONS) OF MEMORIES

Laura Rius Aran amb la col·laboració de Carlos Solano

La primera part és un muntatge de les home movies filmades per una dona aficionada als creuers. La segona part tira del fil de la primera part per endinsar-se en la ficció.

MUDANZA CONTEMPORÁNEA

Teo Guillem

En aquest curt, que podria ser un musical, algú que sembla suspès entre aquests dos mons es mou, es disfressa, interactua amb els objectes que deixa enrere.

LA MUGRE

Pau Bösch, Berta Galvany

Un sol pla-seqüencia de vint minuts ens porta de la bullícia a la inquietud per explicar una història d'indiferència i incomunicació.

ONLY FOOLS RUSH IN

David Moragas

En aquest curt, el cinema es revela com l'instrument perfecte per mostrar la complicitat sentimental i sexual, així com la tristesa del comiat.

UN PASEO POR NEW YORK HARBOR

Carolina Astudillo

Una peça minimalista sobre el port de Nova York vist des de diferents mirades amateurs. El cinema com a testimoni de les nostres vides.

RAROTONGA

Àlex Brendemühl

Tercera part de la Trilogía del Error, d'Àlex Brendemühl, sens dubte un dels projectes més originals de l'últim cinema català, des del burlesque a la comèdia absurda.

SUC DE SÍNDRIA

Irene Moray

La debutant Irene Moray filma cossos i paisatges amb una simplicitat preciosa. I aconsegueix construir una història emotiva sobre la feminitat i la lluita per ser feliç. Protagonitzada per Elena Martín (Júlia ist).

TE BUSCO EN TODOS

Celia Giraldo

Un retrat sensible i solidari d'una dona en plena crisi de la mitjana edat, que barreja l'humor amb una calculada distància.

TOMBENT LES HEURES

Blanca Camell Galí

Una noia apareix en un paisatge urbà amb una maleta. I, mentre busca el noi que es pensava que havia deixat enrere, es perd pels llocs que tots dos van freqüentar.

TRES QUARTERES

Carlos Balbuena

Què té a veure l'agricultura amb el cinema? Un prodigi d'observació i sensibilitat, una pel·lícula sobre el temps, un elogi de la calma.

LA VEDA

Paco Chanivet

Les imatges d'un vídeo domèstic filmades en un creuer es converteixen en una cosa semblant a una pel·lícula de ciència-ficció.

VIOLETA + GUILLERMO

Óscar Vincentelli

En cinc minuts intensíssims, aquesta peça barreja el llenguatge del videoclip, la pel·lícula casolana i els missatges de text per explicar una història d'amor.