Pel·lícules

16 DE DECEMBRO

Álvaro Gago

El trajecte en moto de la Lucía per a trobar-se amb el seu germà una nit de dissabte es converteix en un viatge cap a una experiència atroç. El nou curt d'Álvaro Gago no deixarà ningú indiferent.

CARNE

Camila Kater

Un curt d'animació revolucionari que aborda la qüestió del cos femení i de com representar-lo, i que va ser un dels films més polèmics del passat Festival de Locarno.

CUANDO ACABE EL VERANO

Marina Espinach

El debut de Maria Espinach és un retrat estiuenc del pas a l'edat adulta fet en contra de tot, amb una ràbia que s'expressa amb un estil tan rigorós que no pot deixar indiferent ningú.

GANG

Alex Sardà

Una nit de festa entre un grup de nois i noies agafa, a mesura que avança, un to tèrbol i inquietant. Una pel·lícula sobre els comportaments heretats, les relacions sexuals i el rol de la dona.

GREATA (NÀUSEA)

Gerard Gil, Jana Jubert

Després d’una nit de festa, dos amics encaren un nou dia quan de sobte apareix una desconeguda que ho farà trontollar tot. Un curt sobre les contradiccions de tota una generació.

LEYENDA DORADA

Chema García Ibarra, Ion de Sosa

Un dia assolellat, una piscina, un grup de gent que gaudeix del temps d'oci… Tot resulta quotidià i divertit fins que passa una cosa que ho canvia tot.

LOST IN LA

Eric Monteagudo, Orió Peñalver

Un noi oriental arriba a Los Angeles carregat de somnis i es topa amb la crua realitat. Una petita joia d'animació precisa i elegant que és també un manifest generacional.

NI OBLIT NI PERDÓ

Jordi Boquet Claramunt

Basada en un cas real, aquesta història parla de les víctimes de la violència feixista, però també del dolor d'una família que no aconsegueix superar la mort d'un dels seus membres.

LA NUIT D’AVANT

Pablo Garcia Canga

En una habitació d'hotel, una dona manté una conversa telefònica amb algú i desgrana l'argument d'una pel·lícula que li ha servit per prendre's les coses d'una altra manera.

PANTERES

Èrika Sánchez

Seleccionat a la Berlinale, Panteres és un potent film sobre el cos de la dona i les maneres en què es representa, sobre una mirada i el que pot deduir-se a través d’ella.

LOS PÁRAMOS

Jaime Puertas

Som en un poble, però podríem ser a la fi del món. I seguim una dona que no sabem on ens portarà… Una inquietant mescla de drama social, cinema fantàstic i comèdia absurda.

UNA PELÍCULA HECHA DE

Malena Solarz, Nicolás Zukerfeld

Un cineasta espanyol camina pels carrers de Vigo i pensa en una possible pel·lícula, que acaba sent filmada per dos cineastes argentins.

POL·LEN

Blanca Camell Galí

Una noia perseguida pels fantasmes emocionals d'una antiga relació torna a Barcelona i es troba una ciutat transformada pel turisme i la gentrificació.

OS PREXUIZOS DA AUGA

Santos Díaz

Vagi on vagi, sigui on sigui, sembla que al Juan no li surti mai res bé, sembla que sempre se li aigualeixin els plans. Un curt divertit i commovedor sobre la relació d’un home amb l’aigua.

RESTOS DE COSAS

Salvador Sunyer, Xavier Bobés

Un home sobreviu entre les ruïnes de la seva vida evocant els records que li queden amb les seves mans. Un poema fílmic amb una fotografia evocadora narrat per José Sacristán.

LA TRAVESÍA

Miguel Rojas

Miguel Rojas Palencia filma, en precioses imatges de súper-8, el que sembla un diari i en el fons és una exploració del món, exterior i interior.

YO SIEMPRE PUEDO DORMIR PERO HOY NO PUEDO

Andrea Morán, Fernando Vílchez

Partint d'una sèrie de textos literaris, diverses microhistòries componen un mosaic fascinant sobre la solitud, la necessitat de comunicació, el record i la memòria.